All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Živeo u socijalnom stanu, rođen kao stolarev sin, sad je najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji: Danas “vredi” oko 24 milijarde evra

Rođen kao stolarev sin, Džim Redklif (65) nekada je živeo u socijalnom stanu blizu Mančestera, a danas je najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji.

Njegov otac vodio je fabriku koja je proizvodila laboratorijski nameštaj a majka je radila u kancelariji koja se bavila knjigovodstvom. Na početku svog života Redklif je sa svojom porodicom živeo više nego skromno.

Sad se bogatstvo ovog osnivača hemijske kompanije Ajneos procenjuje na 21.05 milijardi funti, odnosno oko 24 milijarde evra, prema popisu koji je objavljen u Sandej Tajmsu, a kako je preneo BBC.

Prošle godine Redklifovo bogatstvo vredelo je 15 milijardi funti, odnosno oko 17 milijardi evra. Za samo godinu dana vrednost je porasla za oko sedam milijardi evra.

Najbogatiji Britanac je pored zarađivanja novca, učestvovao i na ekspedicijama na Severnom i Južnom polu i trčao je na maratonima.

Na listi najbogatijih Britanaca na drugom mestu nalaze se braća Hinduja, Sri i Gopi, “teški” 20.64 milijarde funti, odnosno oko 23 milijardi evra,a na trećem mestu je bivši britansko-američki industrijalac a sada medijski tajkun Len Blavatnik sa 15.26 milijardi funti ili 17 milijardi evra.

Džejmi Oliver i modni tajkun Filip Grin su pali na listi koja je objavljena u Sandej Tajmsu.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top