All for Joomla All for Webmasters

O nama

Portal Dijaspora.news je prvi informativni portal namijenjen dijaspori. I ne samo informativni portal. Već ideja, misija, zajednica.

A da li nam to treba?

Mi mislimo, ne samo da nam treba, nego da nam je jedno ovakvo, virtualno mjesto za informisanje, okupljanje, sastanke, druženje, neophodno.

Zašto, dakle, Dijaspora News?

Zato što u rasijanju živi, radi, uči, studira, ogroman broj naših sunarodnika koji, bez obzira prije koliko mjeseci, godina ili decenija su napustili domovinu, bez obzira koliko su tamo gdje su, zadovoljni, uspješni i srećni, bez obzira planiraju li da se vrate ili ne, u džepu nose grumen zemlje, a u oku parče neba, koje nijedno drugo, bilo ono i ljepše ili vedrije, ne može da zamijeni.

Zato što ovdje, pod tim nebom, živi ogroman broj nas koji tamo negdje imamo brata, sestru, dijete, komšiju, kuma, rođaka, i zato što nam, koliko god da su tamo zadvoljni, nedostaju.

Zato što želimo da se približimo jedni drugima, da čujemo jedni druge, zato što nam fali osjećaj pripadnosti i grupne povezanosti sa onima koji su nam slični.

Zato što nam trebaju prave i relevantne informacije, sa relevantnih mjesta, o stvarima koje su nam važne, u domovini ili van nje. Zato što želimo da čujemo, iz prve ruke, iskustva drugih i da podijelimo svoja.

Zato što tražimo ili nudimo savjete, podršku, pomoć, jedni drugima.

Zato što želimo da pričamo na svom jeziku, sa svojima, o svojim temama.

Zbog toga smo, između ostalog, u okviru Portala, napravili DN Forum, na kojem možete da dodajte svoje teme, pitate, razgovarate.

Ekipu portala Dijaspora News čine novinari sa višedecenijskim iskustvom u najtiražnijim medijima na prostoru bivše Jugoslavije. Trudićemo se da nađemo odgovore na vaša pitanja, da pišemo o ljudima i događajima, a najviše o vama.

Zato se ne ustežite da nas kontaktirate, šaljite nam vijesti iz svoje zajednice, priče o našim ljudima, pitajte.

Možete nam pisati preko naše KONTAKT FORME ili na email [email protected]

Povežimo se.

To Top