All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Ovog Srbina (36) britanske službe jure već 8 godina: Na spisku je najtraženijih krimosa, a jure ga zbog šverc kokaina (FOTO)

Veliki broj kriminalaca širom sveta i dalje je u bekstvu, i čini se kao da neće skoro biti izvedeni pred lice pravde.
Velika Britanija je ponovo objavila listu najtraženijih begunaca za kojima traga njihova policija. Na liste se nalaze 27 kriminalaca, a informacije o njima možete da pronađete na stranici Vladine agencije za kriminal.

Građanima se savetuje da se ni slučajno ne stupuju u kontakt ni sa jednom osobom sa ove liste, jer su potencijalno opasne.

Portparol ove agencije je rekao da bi građani, ako slučajno vide ove ljude ili imaju neku informaciju o njima, trebali da pozovu policiju.

Među ovim najtraženijim kriminalcima za kojima traga Velika Britanija, nalazi se i Srbin Danijel Dugić (36). On je optužen da je upleten u šverc 255 kilograma kokaina.

Njegova slika okačena je na brojnim međunarodnim poternicama, zajedno sa fotografijama drugih odbeglih kriminalaca koje britanske vlasti optužuju za najteža krivična dela.

Policija neumorno traga za Danijelom Foto: National Crime Agency

Britanska policija je 2010. godine presrela ribarski brod u Lamanšu, a u njegovom kotejneru su pronaošli oko četvrt tone čistog kokaina.

Vrednost robe je bila oko 60 miliona evra i tada je javnost prvi put čula za Danijela Dugića.

Specijalci britanske policije uhapsili su tada posadu broda “Frešvoter fajv”, među kojima je identifikovan i crnogorski državljanin Zoran Drešić iz Bara.

Daljom istragom utvrđeno je da je Drešić komunicirao sa Danijelom Dugićem, i to zahvaljujući listinzima mobilnog telefona.

Uhapšeni na brodu su osuđeni 2011. godine i to na ukpuno 104 godina zatvora. Iako banda krijumčara droge tvrdi da ne poznaje Dugića i da on nije umešan u čitavu priču, britanska policija neumorno traga za njim.

Sumnjaju da se od 2013. godine krije na teritoriji Španije.

dijaspora.news/Telegraf

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top