All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ambasadorka Ponorac povučena iz Ukrajine, apel crnogorskim građanima da napuste tu zemlju

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je da je ambasadorka Dragica Ponorac povučena iz Ukrajine. Iz Ministarstva su apelovali na crnogorske građane da napuste Ukrajinu.

“Usljed vojnih akcija Rusije i usložnjavanja situacije, obavještavamo javnost da je ambasadorka Dragica Ponorac povučena iz Ukrajine, te da se u našoj ambasadi u Kijevu trenutno nalazi lokalno osoblje. Od ranog jutra, Ambasada Crne Gore je u intenzivnoj komunikaciji sa našim građanima koji se nalaze u Ukrajini, od kojih su pojedini izrazili interesovanje da napuste zemlju. Budući da su ukrajinske vlasti informisale da je vazdušni saobraćaj zatvoren, iz Ambasade ističu da je povratak moguć kopnenim putem, međutim istovremeno upozoravaju da su putevi opterećeni usljed velikog broja građana koji žele da napuste grad”, saopštili su iz MVP.

Ministarstvo vanjskih poslova ponovo apeluje na crnogorske građane da napuste Ukrajinu, napominjući da su osim Ambasade u Kijevu, na raspolaganju i ambasade u Rumuniji, Poljskoj i Mađarskoj, u cilju obezbjeđivanja svih potrebnih informacija.

“Takođe, Generalni direktorat za konzularne poslove i dijasporu Ministarstva vanjskih poslova dostupan je u punom kapacitetu, stoga svi zainteresovani građani mogu kontaktirati na broj 067070716 i mail [email protected], naveli su iz MVP.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top