All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Sveštenik nije želeo da pričesti bolesno dete, a onda je majci Slavici uputio strašne reči: Žali se kome god hoćeš, ne može mi niko ništa!

Adama Kadića, krstio je biskup, ali prvu pričest, tvrdi njegova majka, neće moći da primi jer ga sveštenik ne želi u crkvi zato što je drugačiji, odnosno zato što boluje od Daunovog sindroma

Sveštenik iz Gradišta kraj Županje u Hrvatskoj ne dopušta deci koja su ometena u razvoju da prime sakrament prve pričesti na oltaru sa drugom decom.

Adama Kadića, krstio je biskup, ali prvu pričest, tvrdi njegova majka, neće moći da primi jer ga sveštenik ne želi u crkvi zato što je drugačiji, odnosno zato što boluje od Daunovog sindroma.

– Šta će Adam gore, on ionako ništa ne zna. On je bolestan i ne može da bude tamo – izjavila je ogorčena Slavica Kadić, Adamova majka za RTL.

Kad se i usudila da pita zbog čega je to tako, od sveštenika je dobila bezobrazan odgovor.

– Možeš se žaliti kome god hoćeš, pisati molbe i tužbe, ja ću uraditi kako sam zacrtao. I ne može mi niko ništa. Doviđenja, laku noć – prepričava Slavica šta joj je rekao sveštenik.

Majka je posle svega pisala dekanu i nadbiskupu, koji joj je odgovorio kako žali zbog neprijatnosti i obećao da će razgovarati sa župnikom, ali je “u godinama kada nije moguće savijanje grana, nego se grane pod pritiskom lome”.

Slučaj je komentarisala i pravobraniteljka za decu.

– Bilo koja vrsta diskriminacije, a pogotovo ako dolazi od Crkve, nedopustiva je i tužna – smatra Ivana Milas Klarić.

Prozvani sveštenik nije hteo da daje izjavu za RTL televiziju.

(Dijaspora.news/rtl)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top