All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

UŽIČKO KOLO U CENTRU ZAGREBA: Na trgu Bana Jelačića vijorila se srpska zastava uz najpoznatije kolo, a ovo je bio povod (VIDEO)

Na trgu Bana Jelačića u Zagrebu danas su pažnju privukli momci i devojke odeveni u srpsku narodnu nošnju, sa zastavom Srbije u rukama koji su igrali Užičko kolo.

Kako prenosi hrvatski portal, radi se o manifestaciji “Međunarodna smotra folklora”, koja se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8. 2021. godine.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vide se članovi KUD-a iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji igra na centralnom delu trga, dok građani Zagreba znatiželjno gledaju i snimaju folkloraše.

Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na trgu Bana Jelačića nije uvršten u redovni program, a, pored toga, u delu gde stoje gostujuća KUD društva, piše da je ove godine učešće u manifestaciji uzelo Izvorno udruženje “Mika Šestak” iz Svrljiga, ali i dalje nije poznato da li su baš oni Zagrepčanima predstavili najpoznatije srpsko kolo.

U komentarima ispod objave na Tviteru, usledili su brojni komentari, od kojih su se najviše izdvojila dva: “Baš lepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike…” i “Hrabro”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top