All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Smenjen hrvatski sveštenik Alojzije: Jedva je pristao da pričesti bolesno dete, a potom je izvređao majku

Pretpostavlja se da je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić odlučio da kazni sveštenika zbog njegovog stava i ponašanja koje je u suprotnosti sa svime što propagira crkva, na čelu sa papom Franjom

Alojzije Asić, sveštenik župne Crkve Svetog Franje Asiškog u Gradištu, koji je dečaku Adamu i još dvoje dece sa posebnim potrebama hteo da uskrati pričešće, odradio je svoju poslednju prvopričesničku misu u tom gradu.

On je sam tokom svog govora najavio da odlazi iz župe, a kako do ovih događaja o njegovom odlasku iz Gradišta nije bilo govora, pretpostavlja se da je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić odlučio da kazni sveštenika zbog njegovog stava i ponašanja koje je u suprotnosti sa svime što propagira crkva, na čelu sa papom Franjom.

Dodatno je apsurdno što se sve to događalo u župi koja nosi ime svetog Franje Asiškog, po kojem se nazvao i aktuelni katolički crkveni poglavar.

– Žao mi je, zaista mi je žao zbog takvih postupaka koji se mogu dogoditi. Da on izdvoji dete i da je ono kao šugavo trebalo da bude sa strane, to zaista treba osuditi. Ja se izvinjavam tim roditeljima koji su doživeli takvu marginalizaciju.

– Molim ih da oproste – jasno je Hranić osudio nameru sveštenika Asića, koji je Adama i njegovo dvoje vršnjaka hteo da izdvoji od ostale dece prilikom obreda primanja sakramenta svete pričesti.

(Dijaspora.news/24sata.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top