All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SINĐELIĆ U SVAKOJ “ČORBI” Veze “CRNOGORSKIH PUČISTA” sa aneksijom Krima

Novi dokazi do kojih je došao Radio Slobodna Evropa upućuju da je Aleksandar Sinđelić, Srbin koji se sumnjiči za učešće u grupi koja je planirala državni udar i atentat na premijera Crne Gore, bio aktivni sudionik u ruskoj nelegalnoj aneksiji poluotoka Krim.

POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA U CRNOJ GORI “Sinđelić me zvao na protesteda bi me ljudi vidjeli”

CRNA GORA Ambasador Austrije želi brzo razjašnjenje “izbornih hapšenja”

FORMIRANJE NOVE VLADE Ponovo protesti u Crnoj Gori?

VUČIĆ: Razgovaraću sa Srbima iz Crne Gore

Za Sinđelića se smatra da je jedan od osnivača radikalne proruske organizacije “Srpski vukovi”.

Ukrajinski Servis Radija Slobodna Evropa došao je do video razgovora putem Skype-a između Sinđelića i Vencislava Bujića, “kontroverznog politikologa” koji je, kako se kaže, snimljen 11. marta 2015. godine.

Tokom tog razgovora, Sinđelić govori Bujiću o svojim vezama sa ruskim Ministarstvom odbrane. Takođe, on spominje i Bratislava Živkovića koji je, prema riječima Sinđelića, bio član takozvanih “Chetnicks” (Četnici), srpske borbene organizacije, militanata koji su se pridružili ruskim kozacima u čuvanju kontrolnih punktova kod Sevastopolja tokom ruske aneksije Krima 2014.

Vencislav Bujić je rekao da je upravo Sinđelić bio taj koji je davao preporuke ruskoj vojsci o srpskim vojnim dobrovoljcima, onima koji su tražili način da se pridruže ruskim operacijama tokom invazije na Krim.

Sinđelić spominje i svoje puteve prema Moskvi, te da je imao direktne veze sa ruskim Ministarstvom odbrane. Istakao je da je ubrzo potom “izgubio povjerenje u Živkovića”, te ubjeđivao ruske vojne zvaničnike da ga uhapse.

Kako je ranije saopšteno, crnogorski tužioci su otkrili imena dvojice ruskih militanata koji su rukovodili grupom od oko 20 Srba i Crnogoraca, osumnjičenih da su učestvovali u pokušaju državnog udara u oktobru.

Ruski državljani Eduard Vladimirovič Shirokov i Vladimir Nikolajevič Popov organizovali su kriminalnu grupu od koje su tražili i ubistvo premijera Mila Đukanovića, navodi se u naredbi Specijalnog tužilaštva za proširenje istrage o pokušaju terorizma na izborni dan u Crnoj Gori. Tužilaštvo u dokumentu čije dijelove objavljuju pojedini podgorički mediji, prvi put pominje Demokratski front (DF) i političara iz tog političkog saveza.

Inače, bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić i političar iz DF-a, čiji identitet u tužilačkom dokumentu nije otkriven, trebalo je, kako se navodi, da 16. oktobra, nakon proglašenja rezultata izbora, predvode nasilan upad u Skupštinu Crne Gore.

Njihov plan je bio da pucaju na pripadnike policije i uhapse crnogorskog premijera Mila Đukanovića, dodaje se u naredbi za proširenje istrage.

(RSE)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top