All for Joomla All for Webmasters
hronika

NOVA HAPŠENJA ZBOG AFERE “DRŽAVNI UDAR” U Kruševcu pala dva Crnogorca, pa proterani iz Srbije jer su hteli da POTPLATE SVEDOKA

Crnogorski državljani Samir Rastoder i Danilo pejović uhapšeni su u blizini Kruševca i proterani u Crnu Goru jer su pokušali da proslede veću količinu novca Saši Sinđeliću, svedoku saradniku u aferi “državni udar” iz 2016. godine.

Rastoder i Pejović su uhapšeni, kako saznajemo, u “audiju” dok su čekali Sinđelića da mu predaju novac.

– Postoji sumnja da iza svega stoji crnogorsko tužilaštvo kojem je Sinđelić ponudio svoje svedočenje u zamenu za određenu količinu novca. Inače Rastoder je kum specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji je rukovodio celom akcijom primopredaje novca. Dakle, Katnić je angažovao svog kuma koji je zajedno sa Pejovićem trebalo da preda novac Sinđeliću,

 

Samir RastoderSamir Rastoder

Kako kaže, cilj akcije bio je da Sinđelić napusti Srbiju.

– Rastoder je trebalo diktafonom da snimi Sinđelića kako potvrđuje celu priču crnogorskog tužilaštva i da mu za to da 1.500 evra. Rastoder je potom imao zadatak da diktafon sa snimljenom izjavom Sinđelića baci kako bi ga pronašlo treće lice, jer su očekivali da će ih srpske službe bezbednosti zaustaviti i pretresati. Sinđelićev iskaz je potreban crnogorskoj vlasti kao nešto novo jer se očekuje da prvostepena presuda za pokušaj ubistva Mila Đukanovića i državni udar padne na Apelacionom sudu. Inače, Sinđelić je već nekoliko puta menjao iskaz i jasno je da nije kredibilan svedok. Rastoder je Sinđeliću trebalo da prenese poruku da se vrati u Crnu Goru, da će dobiti kompletnu zaštitu, novac, kuću, novi identitet i sve što mu treba – kaže naš izvor.

Policija je imala dojavu da će se sve ovo dogoditi i presrela je Rastodera i Pejovića pre nego što su i došli do Sinđelića.

– On je trebalo ilegalno da bude prebačen u Crnu Goru kako bi se kompromitovale srpske službe bezbednosti. To je trebalo sve da se dogodi uoči odluke Apelacionog suda Crne Gore, koi će po svemu sudeći oboriti presudu kojom su osuđeni srpski političari Andrija Mandić i Milan Knežević. Zato se u Crnoj Gori ovih dana paralelno ponovo pokreće antisrpska hajka i piše po medijima o velikosrpskim aspiracijam – tvrdi naš izvor.

 

Aleksandar SinđelićAleksandar Sinđelić

Podgorički Viši sud je 9. maja osudio Mandića i Kneževića na po pet godina zatvora za pokušaj terotizma u aferi “državni udar” na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori pre tri godine. Inače, ovom presudom osuđeno je još 10 ljudi, među kojima je i nekadašnji general policije Bratislav Dikić.

NIZ KONTROVERZI U VEZI S “DRŽAVNIM UDAROM”

Slučaj “državni udar” započeo je tako što je specijalni tužilac Milivoje Katnić tvrdio da je organizovana grupa zatvorenika pokušala da izvrši atentat nad tadašnjim premijerom Crne Gore MilomĐukanovićem. Na dan izbora u Crnoj Gori 2016. godine, prema rečima Katnića, prosrpski delovi crnogorskih političko-bezbednosnih struktura u saradnji sa grupom ruskih i srpskih državljana pokušali su da dovedu proruske snage na vlast u Crnoj Gori.

– Ceo proces suđenja pratio je niz kontroverzi kao, na primer, to da pripadnici ruske obaveštajne službe GRU nisu prisustvovali suđeju do toga da je svedok saradnik Aleksandar Sinđelić svoja mišljenja o postupku iznosio u medijima. Zato je ceo slučaj na klimavim nogama i spekuliše se da će Apelacioni sud Crne Gore oboriti presudu podgoričkog Višeg suda.

 

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top