All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Hrvat hteo da proda sina na internetu, a onda se branio da je oglas postavio slučajno

Ocu iz malog sela u Podravini u Hrvatskoj na vrata je pokucala interventna policija jer je na internetu objavio da prodaje – petogodišnje dete.

Uz fotografiju deteta naveo je i cenu od 2.000 kuna (oko 32.000 dinara). Administratori veb stranice obavestili su policiju, pa su pripadnici interventne jedinice uz pratnju radnika Centra za socijalni rad oduzeli dečaka porodici.

– Najmanje desetak policajaca opkolilo je celo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta – rekao je jedan meštanin.

Policajci opkolili naselje u kom je dete živelo, Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Policija je zatvorila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s detetom, a radnici Centra za socijalni rad ušli su u kuću, pod pratnjom policije, jer su se bojali izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

UZELI IM I DRUGO DETE

Reč je o detetu starom pet godina, a Centar je od porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah uzeo i drugo dete. Oba deteta su hitno udomljena. Pokrenut je sudski postupak za zaštitu dece.

Otac, koji se branio da je oglas postavio slučajno i da nije imao nameru da proda sina, prijavljen je za povrede prava deteta. Županijsko državno tužilaštvo oca na kraju neće teretiti za kazneno delo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava deteta.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top