All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Lazići žive u kući koja svakog časa može da ih ubije: Svako veče legnu sa mislima da će ih u snu zatrpati večni mrak (FOTO)

Osim opštinske komisije, koja im je naložila da se isele, niko ih nije posetio, niti im ponudio pomoć.

Ni mesec i po nakon obrušavanja stotina kubika zemlje na kuću porodice Lazić,u podjastrebačkom selu   Babotincu ne nazire se rešenje problema. Opštinska komisija procenila da kuća više nije bezbedna za stanovanje  i naložila ukućanima da se isele.

Vladica i njegova majka svesni su rizika, ali ostaju u kući jer nemaju gde da odu. Ovako je bilo u martu, nakon što je zemlja zatrpala kuću Lazića. A slično je i danas. Vladica kaže da je njihovu kuću, sagrađenu sredinom prošlog veka, od potpunog rušenja spaslo samo sušno proleće, ali da opasnost i dalje postoji.

– Finansijski nisam u mogućnosti da sam to odradim, treba i stručno lice neko da dođe , da pogleda, nije samo da se otkopa – kaže Vladica Lazić iz Babotinca.

Kaže da ih do sada, osim opštinske komisije, koja im je naložila da se isele, niko nije posetio, niti ponudio pomoć, a da su on i majka, uprkos velikom riziku, prinuđeni da žive u toj kući.

Trošna kuća samo što se nije srušila, Printskrin: rts.rs

– To što su bili i rekli da objekat nije za stanovanje i da moramo da se iselimo, ali nemamo gde – kaže Lazić.

Meštani Babotinca spremni su da pomognu, ali ističu da je potrebno više nego što oni mogu da pruže. Zbog toga apeluju da se uključe nadležne službe i pomognu ovoj siromašnoj porodici, kojoj su, kako tvrde, i životi ugroženi.

– Ovo je velika količina zemlje , više od hiljadu kubika, potrebna je mehanizacija i pomoć lokalne samouprave. Pre jedno mesec i po dana ovde je izašla opštinska komisija i njihovo rešenje je bilo da se voda iscedi i da se nakon toga preduzmu građevinski radovi. Međutim, do sada to ništa nije urađeno – objašnjava Živorad Đorđević iz Babotinca.

U Opštini Prokuplje, ni pored nekoliko pokušaja, nismo uspeli da pronađemo sagovornika koji bi odgovorio na pitanje da li lokalna samouprava namerava da se uključi u rešavanje ovog problema i kada. Postoji bojazan da bi klizište već sledeće zime moglo da ugrozi i druga domaćinstava.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top