All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION: Devojčica (15) se NE KAJE za to što je UBILA malog Denisa (3)

Ustavni sud Hrvatske odbacio je tužbu koju je podnela maloletnica koja je sa čedomorkom Kjarom Rojnić ubila Kjarinog trogodišnjeg sinčića Denisa prošle godine u Puli.

Tinejdžerka, koja je u vreme zločina imala 14 godina i bila štićenica doma za nezbrinutu decu u Puli, žalila se da su joj povređena ustavna prava kada joj je produžen istražni zatvor, u komu se nalazi od 24. maja 2017.

Ustavni sud odlučio je da će morati da ostane u istražnom zatvoru.

“Iz pribavljenog nalaza i mišljenja veštaka psihologa i psihijatra iz jula 2017. sledi da imenovana maloletnica ne pokazuje krivicu i kajanje zbog konkretnog događaja, nego zamera sebi što je u zatvoru”, navodi se u odluci Ustavnog suda. Dodaje se da je tokom ispitivanja ta devojčica detaljno opisivala pripreme za ubistvo deteta, samo ubistvo i pokušaje njegovog prikrivanja.

 

Ova maloletnica se u tekstu naziva “maloletna X”, ali neki mediji su u vreme zločina javili da je reč o izvesnoj Marijani L.

 

Ti događaji trajali su dugo, navodi Ustavni sud, a tinejdžerka saučesnica ubistva “nije opisivala osećaj straha, promišljanje o negativnim posledicama događaja”, niti se u njenom opisu toga ubistva vidi da su događaji bili impulsivni, “čime je ispoljila hladnokrvnost, manjak empatije i bezosećajnost, kao i nemanje straha, što u osnovi razvoja predstavlja poremećaj ličnosti antisocijalnog tipa”, stoji u dokumentu Ustavnog suda.

Dalje se navodi da je devojčica u istražnom zatvoru zbog osnovane sumnje da bi opet mogla da počini teško krivično delo.

 

“Ispoljila je upornost pri počinjenju krivičnog dela, zatim kada se ima u vidu da je imenovana zbog složenih porodičnih prilika boravila u hraniteljskim porodicama i vaspitnim ustanovama, što nije dalo pozitivan efekat, već je odatle bežala, a sve su to okolnosti koje po svom značaju i zbiru predstavljaju upravo one posebne okolnosti iz čl. 123. st. 1. tačka 3. ZKP/08, koje upućuju na to da bi mogla da počini teže krivično delo, što i jeste razlog za dalju primenu mere istražnog zatvora prema imenovanoj maloletnici”, smatra Ustavni sud i odbija da istražni zatvor zameni blažom merom.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Čedomorka Kjara Rojnić

 

Podsetimo, glavnooptužena u ovom stravičnom slučaju je Kjara Rojnić (33), koja je 23. maja 2017. godine uz pomoć maloletne pomagačice jastukom ugušila vlastitog sina Denisa (3). Malom Denisu stavile su jastuk preko lica i gušile ga njime dok nije preminuo. Zatim su njegovo beživotno telo umotale u deku, kolicima ga odvezle do zabačene plaže i ostavile telo u plićaku da izgleda kao da se utopio.

 

Šest sati kasnije, “zabrinuta” majka Kjara Rojnić ušetala je u stanicu policije u Puli i prijavila nestanak sina. Priča joj je bila toliko šuplja da su policajci odmah posumnjali u nju, a ona se ubrzo i slomila i priznala zločin. Dečakovo telo je pronađeno prema uputstvima koje je dala policajcima, a obdukcija je pokazala da je mališan ugušen, to jest da se nije utopio.

U slučaju je optužen i Ademi Burim (30), koji je u vreme zločina imao 29 godina, kog optužnica tereti za to što nije prijavio krivično delo i tako je počinio krivičnog dela protiv pravosuđa.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top