All for Joomla All for Webmasters
Biznis

VUČIĆ “OTIMA” TURISTE HRVATIMA: Ne idite u Dubrovnik, Beograd je LEPŠI

Vučić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa glavnim ministrom Gudžarata Vidžajem Rupanijem, rekao da je postignut dogovor da privredna delegacija te države, sa premijerom Indije Narendrom Modijem i Rupanijem na čelu, dođe u Beograd

 Privrednici indijske države Gudžarat zainteresovani su za farmaceutsku industriju u Srbiji i poljoprivredu, ali pokušaćemo da dovedemo i što više turista iz Indije u našu zemlju, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa glavnim ministrom Gudžarata Vidžajem Rupanijem, rekao da je postignut dogovor da privredna delegacija te države, sa premijerom Indije Narendrom Modijem i Rupanijem na čelu, dođe u Beograd.

Kako je dodao srpska delegacija razgovarala je sa predstavnicima Federacije indijskih privrednih komora i o dolasku više turista u Srbiju.

– Oni neretko dolaze u Dubrovnik. Rekao sam da je Beograd, uz sve poštovanje starog grada, da mislim da je Beograd lepši i da ima da se vidi mnogo više stvari nego u Dubrovniku i gradovima koje posećuju – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Premijer je dodao da je sagovornicima poručio da je Srbija spremna na sve kako bi ublažila vizni režim i privukla što više turista u Srbiju.

– Onda će mnogi doći, videti Beograd, zavoleti ga, potrošiti novac, ali uložiti i u svoje poslove, što je za nas od izuzetnog značaja. Turizam je bila jedna od grana o kojoj smo diskutovali i za koju verujem da ćemo imati konkretne korake u narednom periodu – rekao je Vučić.

Vučić je podsetio i da Srbija sa Privrednom komorom Indije ima potpisan sporazum o saradnji još iz 2003, ali da se nije mnogo odmaklo na tom planu.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

– Sada smo dogovorili razmenu delegacija iz različitih sektora, kako bi naši privrednici odlazili u Indiju, i njihovi dolazili u Srbiju. Mislim da posle toga možemo da očekujemo rast trgovinske razmene, njihove nove investicije, ali i dolazak naših kompanija koje u Indiji mogu da zarade novac – rekao je Vučić.

(Dijaspore.news/Telegraf.rs / Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top