All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Vratili se iz Kanade da žive mirno, a komšije im crtaju KUKASTE KRSTOVE

Bračni par Klajn, Slavicu i Ljubomira komšije na sve moguće načine pokušavaju da ubede da su nepoželjni. Oni su se prošle godine doselili iz Kanade u svoju novu kuću u naselju Nova Misa u Pančevu i od tada doživljavaju jednu neprijatnost za drugom.

Očekivali su da, po povratku vode miran život, ali ispostavilo se drugačije.

Najpre su ih u maju, kada su se doselili, kako sedoči Slavica Klajn, neke komšije pitale što su se vratili iz Kanade i preporučivale im da se odsele. Nakon toga su počeli da im se parkiraju na javnoj površini sa obe strane kuće čak i u vreme kada su dolazili majstori. Klajnovi su, u međuvremenu, postavili saobraćajni znak, ali je on skinut i ukraden. Kako je počela zima, tako nekim čudom komšijski sneg završi baš ispred njihove kuće koji topljenjem ugrožava temelj kuće.

Foto: 013info.rs

Foto: 013info.rs

Tokom noći 5. decembra, baš na dan kada je drugi put vraćen saobraćajni znak, noću su na našoj kući iscrtali kukaste krstove. Meni je to krajnje uznemirujuća poruka jer smo mi Klajn. Majka moga supruga je prvoborac, otac je bio u zarobljeništvu, a familija je stradala samo zbog toga što su Jevreji – kaže Slavica Klajn za 013info.rs.

Zbog nagomilanog snega ispred kuće, supružnici Klajn su se obratili za pomoć komunalnoj inspekciji, gradskoj Direkciji i Agenciji za saobraćaj kada je znak u pitanju, policiji posle skaradnih poruka ispisanih na kući kada je na licu mesta i obavljen uviđaj. Međutim, i nakon toga, oni žive pod strašnim pritiskom.

– Ništa tim komšijama loše nismo uradili. Nikakvog spora sa njima nemamo. Nismo se ranije svađali. Ne znam zašto to rade. Na kraju smo pisali i gradonačelniku Saši Pavlov. Dobili smo odgovor da će pri sledećem snegu komunalna inspekcija izaći ponovo na teren, objašnjava Slavica Klajn.

Nisu imali druge nego da se obrate Jevrejskoj opštini u Pančevu, pa je predsednik Jevrejske opštine David Montijas odmah obavestio gradonačelnika, načelnika Područne policijske uprave, ambasadu Kanade i lokalnu RTV Pančevo.

– Bio sam na razgovoru u policiji. Očekujem od policije da ovaj problem reši tako da napadi na bračni par Klajn prestanu. Uopšte nije momenat i šteta se na ovaj način nanosi svima. I porodici Klajn, i jevrejskoj zajednici, i državi Srbiji i policiji – apeluje David Montijas.

Policija još traga za počiniocima koji su na fasadi nacrtali kukaste krstove iako su ih snimile kamere. Policijske patrole češće obilaze Bačvansku ulicu u naselju Niova Misa, ali komšije oko znaka i dalje parkiraju svoja vozila, svedoči Slavica.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top