All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Vatrogasci krenuli da gase požar, pa vozilom SRUŠILI KUĆU! (FOTO) (VIDEO)

Dve žene, majka i ćerka iz Bitolja, na zapadu Makedonije, se bore za život, a njihove komšije iz susedne ulice su srećni što su ostali živi.

Neverovatan splet nesrećnih okolnosti sinoć je mogao dovesti do još veće tragedije u ulici “Porečka” u Bitolju, gde su nesrećne žene na neuobičajen način pokušale da odmrznu zaleđenu plinsku bocu.

Majka S. Velevska (53) je plinsku bocu probala da odmrzne sa improvizovanom grejalicom u lavoru sa toplom vodom. Blizu nje je bila njena 17-godišnja ćerka. U jednom trenutku je došlo do snažne eksplozije, a u vazduh su sunuli plamenih jezici, koji su ubrzo zahvatili celu kuću.

Printskin: Youtube/tv tera.mk

Printskin: Youtube/tv tera.mk

U gašenju požara su učestvovala četiri vatrogasna vozila.

– Od eksplozije plinske boce požar je bio toliko veliki, pa smo i mi komšije pomagali vatrogascima u gašenju vatre. Mesto nije bilo pristupačno za vatrogasna vozila, pa smo sa šmrkovima preko drugih dvorišta gasili požar. Međutim, vatra se toliko brzo širila da ništa nismo mogli da uradimo – kaže Joco Smilevski, prvi komšija.

Printskin: Youtube/tv tera.mk

Printskin: Youtube/tv tera.mk

Kuća porodice Velevski se nalazi u tesnoj i strmoj uličici, na veoma nepristupačnom mestu. Zato su vatrogasci sa jednim vozilom pokušali da se do zapaljene kuće probiju iz susedne, takođe strme uličice, ali je prilikom manevrisanja teško vozilo proklizalo i zabilo se u kuću komšije.

– Čim je prošlo, vatrogasno vozilo je odjednom počelo da se vraća unazad, udarilo je u zid i uletelo u kuću. Unutra je kao da je pala bomba. Da smo bili u dnevnoj sobi gde obično gledamo televiziju, sve bi nas prignječilo. Dnevna soba je skroz uništena, a popucali su zidovi i na drugim sobama – još uvek potresena kaže vlasnica kuće, Slavica Apostolova, i dodaje da će tražiti odštetu od lokalne samouprave.

Printskin: Youtube/tv tera.mk

Printskin: Youtube/tv tera.mk

U vatrogasnoj stanici u Bitolju objašnjavaju da su imali izuzetno tešku intervenciju u nepristupačnom naselju, a dopunski problem im je stvarao sneg koji je padao i klizav kolovoz na strmim uličicama naselja Bair.

Printskin: Youtube/tv tera.mk

Printskin: Youtube/tv tera.mk

Majka i ćerka iz kuće koja je planula nakon eksplozije plinske boce zaradile su opekotine po licu i celom telu i još uvek se nalaze u životnoj opasnosti.

(dijaspora.news/telegraf.rs/D.J.)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top