All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Vozač “poršea” imao je samo ručni prtljag, pa je carinik odlučio da mu izvrne džepove i FRAPIRAO SE

Vozač automobila, stanovnik Prištine (34), nije prijavio ništa osim ličnog prtljaga, pa su carinici izvršili detaljan pregled, kao i lični pretres putnika

Carinici su u dva navrata sprečili da iz Srbije budu iznete neprijavljene devize – gotovo 40.000 švajcarskih franaka i 18.500 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Prvi pokušaj krijumčarenja deviza zabeležen je juče na graničnom prelazu Batrovci, kada je na izlaznu stranu prelaza pristigao automobil “Porše Panamera 4S”, švajcarskih registarskih oznaka.

Vozač automobila, stanovnik Prištine (34), nije prijavio ništa osim ličnog prtljaga, pa su carinici izvršili detaljan pregled, kao i lični pretres putnika.

U džepovima trenerke koju je vozač imao na sebi pronađeno gotovo 50.000 švajcarskih franaka, nakon čega mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od 10.000 evra.

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu neprijavljenih 18.500 evra.

 

Putnici su na pitanja carinika rekli da sa sobom nose 5.500 evra, ali je detaljnom kontrolom automobila marke “Audi”, u muškoj torbici ispod suvozačevog sedišta, otkriveno 33.000 evra.

Iz Uprave carine podsećaju da se prilikom ulaska u zemlju mora prijaviti svaki iznos veći od 10.000 evra, jer se u suprotnom putnici izlažu riziku da se nađu u prekršaju i da im na izlazu iz zemlje neprijavljeni novac bude oduzet.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top