All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Hrvatska ima problem sa turistima: Lokalnom stanovništvu smetaju bahati Englezi

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Novalje objavio je status u kome je kritikovao turiste, a posebno “varvarske i nekulturne” Engleze

Letnja festivalska sezona na popularnoj plaži Zrće u Novalji na hrvatskom primorju već je počela, ali je donela i prve probleme zbog kojih se gradonačelnik tog mesta Ante Dabo izvinjava meštanima.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Novalje objavio je status u kome je kritikovao turiste, a posebno “varvarske i nekulturne” Engleze, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Poštovane sugrađanke i sugrađani, prolazeći ovih dana ulicama našeg grada, obilazeći okolna mesta, slušajući iskustva i doživljaje naših sugrađana i da ne nabrajam dalje, u meni se smenjuju osećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen varvarizmom i nekulturom značajnog dela mladih gostiju iz Engleske – navodi Dabo.

– Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu.

Uprkos činjenici da smo od Direkcije policije dobili značajna pojačanja policije, uprkos zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju obezbeđenja kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i bezbednosti ovih je dana ozbiljno ugroženo – naveo je gradonačelnik, prenosi B92.

– Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili strogo kažnjeni? – rekao je on.

Gradonačelnik pita i da li “njegovo veličanstvo” evro može zameniti sve one temeljne vrednosti koje su nasledili od svojih predaka…

– Stoga se kao gradonačelnik izvinjavam svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vređa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni – piše Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, prenose regionalni mediji.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top