All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

(VIDEO) PALA PRESUDA ZA ZLOČIN KOJI JE UŽASNUO HRVATSKU: KRIV JE! Davidu Komšiću 30 godina robije! 88 puta izbo Kristinu nožem I ZNAO JE ŠTA RADI!

Osuđujućom presudom danas je u Zagrebu završen slučaj ubistva koji je zgrozio Hrvatsku. Pre 14 meseci, Denis Komšić (20) izveo je 22. februara 2016. na večeru tada već bivšu devojku Kristinu, koja je tada imala 19 godina i bila trudna s drugim, i u automobilu je izmasakrirao nožem.

“Kriv je za ubistvo Kristine Krupljan. U nameri da je ubije, posle islaska nožem joj je zadao 73 ubodne rane i 15 rezova”, rekla je sudija Sanja Mazalin.

“Ubio ju je na jako okrutan način. Mora da plati 150.000 kuna i produžuje mu se istražni zatvor”, rekla je sudija i nastavila: “Nema sumnje u to da je David te večeri naneo Kristini 88 rana u autu ispred njene kuće.”

“Tragovi njenih patika pokazuju da je pokušala da se odbrani. Smrt nije nastupila trenutno. Bila je svesna nekoliko minuta i jako je patila. Bila je u takvom stanju za vreme nanošenja svih povreda. Kristina je bila svesna sve vreme dok joj je nanosio sve te povrede. To što je doživljavala bol i strah, pretvorilo je ovo ubistvo u teško ubistvo. Da je Kristina umrla odmah, tad bi bilo reč o običnom ubistvu. Ali to što je bila svesna i što je trpela bol okarakterisalo je delo kao teško ubistvo”, nastavila je sudija.

Sudija je kazala da ovo jeste jedno od najbrutalnijih ubistava, ali da ne može da se okarakteriše kao bezobzirna osveta i da nema dokaza da je bilo planirano. Takođe je konstatovala da je psihijatrijskim veštačenjem dokazano da je Komšić tokom ubistva bio uračunljiv, da je mogao da upravlja svojim postupcima i da je znao šta radi.

“Bio je uračunljiv. Smanjeno, ali uračunljiv. Znao je šta radi. Hteo je da je ubije. Znao je da je zabranjeno ubiti drugu osobu. Zato je kriv za ubistvo na okrutan način”, obrazložila je sudija.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Suđenje Davidu Komšiću počelo ju 1. februara ove godine i završeno je u roku od dva meseca. On za to vreme nije pokazao ni mrvicu kajanja; naprotiv, u sudnici se smejao, kezio Kristininoj porodici, zevao i slično, da je sudija lično morala da ga upozori da se pristojno ponaša.

 

Javnost je najviše zanimalo da li će se Komšiću suditi kao maloletniku, iako je bio punoletan kad je ubio Kristinu, ili kao odraslom. Da mu je suđeno kao maloletniku, izvukao bi se s maksimalno 10 godina robije, ali pošto mu je suđeno kao odraslom, osuđen je na 30 od maksimalno 40 godina robije.

 

Ovo je nepravosnažna presuda i ubica ima pravo da se žali u roku od 15 dana.

DAVIDOV OTAC PSOVAO MAJKU SVIMA I NAPRAVIO CIRKUS U SUDNICI

Otac ubice Davida, Ivo Komšić, inače bogati ugostitelj, napravio je cirkus u sudnici kad je sudija izrekla presudu. On je skočio i sa suprugom Oliverom izašao iz sudnice. Čak je odgurnuo sudskog policajca.

 

“Sramota, osudili ste dete iz Bosne, odlazim odavde, j… vam mater”, urlao je bahati ugostitelj. Prethodno je, dolazeći na izricanje presude, mater psovao novinarima zato što su došli da izveštavaju o presudi njegovom sinu.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top