All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Marko (15) iz Leposavića je pre četiri godine ostao bez cele porodice: Svaki dan obilazi roditeljsku kuću, ali suza više nema (FOTO)

Marko će danas na groblju u selu Vuča kraj Sočanice, blizu Leposavića, zapaliti sveće svojima.

Na današnji dan  Marko Vučinić (15) izgubio je oca, majku, brata, sestru i strinu koji su se nalazili u automobilu koji je uleteo u ledenu reku. On svakoga dana po povratku iz škole svraća u roditeljsku kuću, ali ih ne pominje, niti plače, a kako mu je, to samo on zna.

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. – automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići. Marko će danas na groblju u selu Vuča kraj Sočanice, blizu Leposavića, zapaliti sveće svojima.

Marko ima i drugare u Sočonici Foto: Telegraf

Marko je pre četiri godine ostao bez svojih najmilijih, ali ga je prihvatio Milan Nikolić iz Sočanice, brat od tetke i njegov zakoniti staratelj. Milan i njegova supruga Sanja pokušavaju svojom ljubavlju da mu koliko toliko nadomeste gubitak.

– Vidim ga ponekad, zastane, zamisli se i zaćuti, i znam na koga tada misli… Srce da se pocepa od tuge – priča Milan Nikolić za Kurir.

Sve poslove u domaćinstvu zna da radi Foto: Telegraf

Marko je u međuvremenu pošao u Srednju medicinsku školu u Kosovskoj Mitrovici i svakodnevno putuje autobusom. Dobar je đak, u školu ga svako jutro prati Sanja, baka Gorica ili deda Radojko…

– Ima Marko svoje drugare ovde u Sočanici, a i mi smo tu da ga prigrlimo, da ga zagrlimo, ne odvajamo ga ni u čemu, ni za sekundu od našeg Nikole, kome je četvrta godina, ni od naše Neve kojoj je tek mesec i po dana -kaže Milan.

Brat od tetke i njegova supruga su Markovi zakonski staratelji Foto: Telegraf

Svakog dana, pa i vikendom i praznikom, čim dođe iz škole, Marko odlazi u roditeljsku kuću.

– Vuče ga kuća, gledam samo koliko se trudi da je idrži, da je sačuva, plevi okolo, kopa, čisti, ne staje… Povede sa sobom često i kerića Bucka da mu pravi društvo. Sve već zna da radi, poorali smo jesenas za vrtove, i čim vreme dozvoli, Marko i ja zasukaćemo rukave da sejemo, pa posle da okopavamao – rekao je Markov staratelj.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top