All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

SUDIJA POSLAO NA SLOBODU 7 SILOVATELJA I NE KAJE SE: Mladići mesecima silovali maloletnicu i ucenjivali snimcima! Isti sudija oslobodio penzionera koji se lečio marihuanom, a vozaču ubici prijatelja dao 3,5 godine!

Sudija Županijskog suda u Zadru Ivica Marković na slobodu pustio je sedmoricu mladića starosti od 17 do 19 godina protiv kojih je policija podnela kaznenu prijavu zbog sumnje da su u godinu dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju devojku. Silovanja su se dogodila u periodu od avgusta prošle do juna ove godine.

Indeks je jutros razgovarao sa Markovićem, koji tvrdi smatra da je njegovo rešenje ispravno.

“Ne mogu da vam otkrijem niz detalja iz istrage koji idu u korist moje odluke. Sve što sam mislio, napisao sam u odluci, smatram da je rešenje ispravno. Ne mogu ništa da vam otkrijem jer bih vam morao dati obrazloženje koje je tajno. Istraga je po zakonu tajna, a ne po mojoj odluci. Tako da vam ne mogu ništa reći, portparol suda će danas izaći u javnost s izjavom. To je redovan put kojim se ide, ali još jednom napominjem kako je postupanje u istrazi tajno, počevši od sadržaja krivične prijave”, rekao je Marković.

 

EKSKLUZIVA: Nezapamćen zločin u Hrvatskoj: sedam mladića iz okolice Zadra godinu dana grupno silovala 15-godišnjakinju iz svog mjesta! Sudac ih sve pustio na slobodu!

Gepostet von Zadarski.hr am Sonntag, 13. Oktober 2019

 

Indeks je kontaktirao i portparola Županijskog suda Hrvoja Viskovića. Tražili su da nam otkrije obrazloženje odluke o puštanju sedmorice osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloletnice.

“Ne mogu da vam otkrijem obrazloženje odluke jer je nemam kod sebe. Moram to sve malo da proučiti. Tokom dana ću dati više informacija”, kratko je rekao sudija Visković.

Podsetimo, policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su tokom godine dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju devojku, neka od silovanja snimali su mobilnim, a snimljenim materijalom ucenjivali su djevojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Pretili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks. Jedan od silovatelja bio je i njezin bivši dečko, koji je nekoliko puta i pretukao.

Policija je zbog sumnje u krivična dela protiv polne slobode, za polni odnos bez pristanka, bludne radnje, pretnje, fizičke povrede i iskorištavanje dece za pornografiju na štetu maloletnice prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka i dvojicu 17-godišnjaka.

Kako navodi Zadarski.hr, policija je petoricu mlađih punoletnika privela prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu i kod istražnog sudija Županijskog suda u Zadru svi su pušteni da se brane sa slobode. Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom mestu kao i silovana devojka, a sudija im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

Marković je pre dolaska u Županijski sud vršio dužnost predsednika ispostave suda u Benkovcu, dok ta funkcija nije ukinuta, a u javnosti je poznat po oslobađajućoj presudi za penzionera iz Pakoštana koji se lečio marihuanom.

Otkako je u Županijskom sudu, u septembru ove godine doneo je presudu u slučaju teške nesreće koja se dogodila u aprilu 2010. godine kod Povljane. Marković je tako Tonija Stupičića, koji je odgovoran za smrt troje mladih Pažana u toj nesreći, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 3,5 godina.

Stupičiću je u ponovljenom postupku suđeno jer je kao vozač “sitroena ksantije” to veče bio pijan, za što su pedviđene zatvorske kazne do 15 godina, ali sudija Marković mu je izrekao kaznu kakva se u praksi dodeljuje za izazivanje saobraćane nesreće sa smrtnim ishodom.

Podsećamo, Stupičić je u pijanom stanju vozio četvoro prijatelja i na izlazu iz Povljane sleteo s ceste. Tokom prevrtanja iz automobila su poispadali svo četvoro, a od zadobivenih povreda glave i tela troje ih je na mestu preminulo, dok je jedan zadobio teške povrede. Stupičić je prošao neopovređen, zbog čega je pobegao u policijskom automobilu i pokušao samoubistvo.

Iako su mu prošle godine dosuđene četiri i po godine zatvora, viši je sud nakon žalbe Stupičićeva advokata Andreja Korljana tu presudu ukinuo zbog nedovoljno razjašnjenih okolnosti nesreće. Presuda sudije Markovića donesena je nakon gotovo deset godina trajanja postupka.

Na suđenju u maju ove godine svedočile su majke žrtava, koje su plakale, a jedna od njih je rekla da je u nesreći izgubila ćerku jedinicu, piše Zadarski.hr.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Index.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top