All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

(VIDEO) NISU ZNALI DA LI DA PLAČU ILI MAŠU: Ogorčeni otac snimio decu kako ispraćaju majku koja odlazi inostranstvo, a onda uputio oštru poruku premijeru

Srećko Kavka iz Slavonskog Broda podelio je na svom Fejsbuk profilu jednu priču koja govori o tužnoj svakodnevici iseljavanja iz Hrvatske.

Uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, ali i potresan video koji prikazuje njegovu decu koja na autobuskoj stanici ispraćaju svoju majku koja odlazi u inostranstvo.

“Filmić traje nekih 20 sekundi, ali 20 sekundi zbog kojih ovo pišem jer je za nas vrlo stresan, a za mene i vrlo mučan. U autobusu koji odlazi nalazi se jedna žena, moja supruga i majka troje dece, dvoje manjih su posle škole došli na ispračaj, a starija je u školi. Njihova mama prvi put u životu odlazi od njih na sezonski rad. Udaljenost 450 km od kuće, vrijeme ugovora od 1-5 meseci, slobodan jedan dan nedeljno. Ugovor nije sporan i zato ga je prihvatila. Ali deca znaju, ako izdrži 5 meseci onda je toliko neće ni videti. Kad sam snimao malo sam ih pogledao i video taj njihov očaj, ne znaju šta bi, ili plakali ili mahali….Ne znam šta je gore, taj dan kad smo došli kući ili dan posle.

 

 

On se u objavi obratio i hrvatskom premijeru, a onda se zapitao “kako neko ko ima stručnu spremu veću od polovine poslanika i nekih ministara ne može da nađe posao”.

 

“Upoznati smo ko sve dobija i kako neke poslove. Jedne zapošljava SDP druge HDZ, a treće u dogovoru SDP i HDZ zajedno pod parolom “Ja tebi ti meni”…. Ako nisi podoban ima napolju posla koliko hoćeš. To je njihova parola. Pogledajte g.Plenkoviću kako se deca opraštaju, ostatak snimka bolje da ne pokažem.. Želja mi je da takvih prizora u Hrvatskoj bude sve manje, a Vama????”, naveo je.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top