All for Joomla All for Webmasters
Srbija

VELIKI USPEH: Srpska poslanica izabrana za potpredsednicu PS Saveta Evrope

Šef stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Ðurović izabrana je danas za potpredsednicu tog tela na plenarnom zasedanju organizacije.

Tu funkciju će obavljati tokom ove i sledeće godine, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

U sastavu delegacije Srbije koja učestvuje na januarskom zasedanju PS SE su i poslanici Marija Obradović, Biljana Pantić Pilja, Žarko Obradović, Elvira Kovač i Jovan Jovanović.

Glavne teme zasedanja su migracije, sloboda medija, situacija u Siriji i Ukrajini, položaj Roma i socijalna jednakost, a poslanicima će se obratiti komesar Johanes Han, predsednik Kipra Nikos Anastasiades i predsednik Rumunije Klaus Verner Joanis.

Tokom zasedanja se očekuje rasprava o poštovanju ljudskih prava na Kosovu i Metohiji na političkom komitetu i poštovanja preuzetih prava i dužnosti Srbije koje proističu iz članstva na monitoring komiteta.

Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Aleksandra Ðurović će imati i bilateralni sastanak sa predsednikom PS Saveta Evrope, Pedrom Agramuntom, tokom kojeg će biti razgovora o modalitetima učešća predstavnika sa Kosova i Metohije u PS Savetu Evrope.

Aleksandra Ðurović je poslanik Srpske napredne stranke u srpskom parlamentu, šef skupštinske delegacije je od januara 2013. godine i član Predsedništva Političke grupe Evropskih narodnih partija (EPP) u PS Savetu Evrope.

(Dijaspora.news / Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top