All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

VELIKA TRAGEDIJA PONOVO ZADESILA ITALIJU: Izvlače ljude i decu iz lavine, pronađen prvi leš! (VIDEO)

Snežna lavina obrušila se na hotel “Rigopiano di Farindola” u centralnoj oblasti Abruco u planinskom masivu Grand Saso u Italiji, a prema nezvaničnim informacijama, na mestu lavine zatrpano je najmanje 30 ljudi za koje se strahuje da su mrtvi, za sada je ispod snega izvučena samo jedna žrtva.

Spasilački tim italijanske gorske službe pronašao je prvu žrtvu, muškarca, ispod lavine hotela “Rigopiano”. Spasioci nastavljaju da kopaju ali poručuju kako je to vrlo teško zbog nepovoljnih vremenskih uslova i dubine snega.

 – Ima mnogo mrtvih. Lavina je preduboka. Dozivamo ljude ali niko ne odgovara – rekao je Antonio Kroseta, jedan od lidera Abruco spasilačkog tima, koji otkriva kako je timu bilo teško da dođu do samog hotela.
Foto: Tanjug/AP/ANSA

Foto: Tanjug/AP/ANSA

Do sada su spasioci spasili dvoje ljudi, Đanpaola Paletu i Fabia Salcetu. Obojica su u vreme pokretanja lavine bili izvan hotela i videli su lavinu kako kreće i dojavili spasiocima. Jedan od njih je u stanju hipotermije.

Izašao sam do kola kada je levina krenula. Ja sam bio taj koji je spasiocima javio da smo zarobljeni. Ispod snega su i dalje moja žena i dvoje dece – rekao je Đanpaolo Paleta za “Rainjuz”.

Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police

Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police

Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police

Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police

Tačan broj gostiju i osoblja hotela zarobljenih pod snegom još uvek nije poznat, a ne zna se ni da li će i kada specijalci uspeti da ih otkriju na vreme.

Pretpostavlja se da je lavina pokrenuta nakon jučerašnjeg zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top