All for Joomla All for Webmasters
Naša posla

Učenici PLAĆAJU dolazak sveštenika na školsku slavu? Ministarstvo traži HITNO izjašnjenje škole

Učenicima OŠ “Vojvoda Mišić” u Beogradu traženo je da donesu po 100 dinara kako bi bio plaćensveštenik za obeležavanje školske slave Svetog Save, a Ministarstvo je tim povodom tražilo detaljan izveštaj direktorke.

Ministarstvo ne propisuje kako će škole obeležiti taj dan  –  da li uz sveštenika ili ne, lomljenje kolača, zakusku, priredbe… Ono na čemu insistira je dostojanstvenost i značaj samog dana, imajući u vidu da slavimo najvećeg srpskog prosvetitelja  –  Svetog Savu.

Ministarstvo uvažava autonomiju škola, ali i insistira da se odluke u školama, a posebno one koje se tiču finansijskog učešća roditelja, donose isključivo uz njihovu saglasnost – piše u saopštenju resornog ministarstva.

Ministarstvo prosvete Srbije je danas zatražilo od direktorke beogradske Osnovne škole “Vojvoda Mišić” detaljan izveštaj povodom pisanja medija da je od učenika tražen novac za sveštenika koji bi trebalo da učestvuje u školskoj slavi.

Medji su preneli da su nastavnice tražile od učenika nekoliko odeljenja škole “Vojvoda Mišić” u opštini Savski venac, da donesu po 100 dinara, da bi se platilo svešteniku za učešće u proslavi Svetog Save.

(Dijaspor.news / Beta)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top