All for Joomla All for Webmasters
Srbija

VEČERA NA RUBU INCIDENTA Vučić urlao na kosovskog premijera: “Zašto otimaš srpsku imovinu?”

SRBI s Kosova zatražit će od srbijanske vlade poništenje odluke Prištine o, kako navode, “uzurpaciji srpske imovine na Kosovu”, prenijeli su u srijedu kasno navečer beogradski elektronički mediji.

Nakon sastanka s direktorom ureda srbijanske vlade za Kosovo, Markom Đurićem, poručili su da neće dopustiti da ta odluka bude provedena.

Prema Đurićevim riječima, odluka Prištine je “protuustavna, protuzakonita i ništavna”.

Đurić je pozvao međunarodnu zajednicu da reagira, najavivši da će Srbija “primijeniti sva pravna, politička i druga dopuštena sredstva borbe”:

„Mi nemamo pravo i nećemo dići ruke od onoga što su stvarale generacije naših očeva i djedova, a sve one koji misle da ćemo odustati od ove borbe, želim samo podsjetiti na našu srpsku upornost, inat i tvrdoglavost i našu nacionalnu izreku ‘oteto, prokleto’ “, rekao je Đurić, a prenosi portal N1.

Vlada Kosova donijela je ranije odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu, registrirana na ime bivše SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, prenese na ime Republike Kosovo kao vlasnika te imovine.

Odluka Prištine odnosi se na veliki broj objekata i zemljišta, točnije na ukupno 29 posto teritorija Kosova.
U odluci u koju je agencija Beta imala uvid, kosovska katastarska agencija obvezuje se da odmah u ime Kosova prebaci svu nepokretnu imovinu.

Večera na rubu incidenta

Predsjednici vlada Srbije, Kosova i Albanije sastali su se jučer navečer u Sarajevu uoči summita premijera šest država zapadnog Balkana, koji će se u četvrtak održati u tom gradu.

Aleksandar Vučić, Isa Mustafa i Edi Rama u Sarajevo su stigli prije njihovih kolega iz Makedonije i Crne Gore, a na neformalnoj večeri kao domaćin ih je okupio predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić.

Susret u jednom sarajevskom restoranu održan je pod velikim mjerama osiguranja. Kako piše Blic, večeru je obilježio verbalni sukob Aleksandra Vučića i Ise Mustafe, kojega je Vučić čim je sjeo za stol pitao “što se događa s otimanjem srpske imovine na Kosovu” te je li Mustafa “to sve sam smislio ili je imao nečiju pomoć”.

Vučić je time aludirao na odluku kosovske vlade temeljem koje se sva nepokretna imovina, registrirana na ime nekadašnje SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne pokrajine Kosovo, registrira na ime Republike Kosovo, kao vlasnika imovine.

Atmosfera tijekom večere bila je izuzetno napeta, na trenutke i jako neugodna te se na trenutke činilo da će netko od sudionika napustiti restoran, prenijeli su mediji iz Srbije

(Dijaspora.news/buka)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top