All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

UŽAS U HRVATSKOJ: Dvoje umrlo od “lekovite” vode, a monstrum neće ni u zatvor!

ZAGREB – Boran Ivasović (70) predstavljajući se porodicama obolelih od raka kao lekar i “izmuzao” od njih oko 42.000 evra obećavajući im da ima lek za ozdravljenje njihovih najmilijih.

Na suđenju članovi porodica petoro pacijenata koje je Ivasović “lečio” rekli su da ih je ovaj prevarant ubeđivao da će njihovim najmilijima biti bolje od njegove “nano titan vode” iako je znao da je to običan neutralni vodeni rastvor, koji nije imao nikakav uticaj na zdravstveno stanje obolelih od rak.

Žrtve su bile spremne da plate koliko god im je tražio samo da oni ili njihovi najmiliji ozdrave. Litru “čudotvorne” vode Ivasović je naplaćivao oko 1.100 evra, a za jednu kuru lečenja, odnosno deset flaša, bilo je potrebno izdvojiti i do 11.000 evra.

“Mali, ti sutra ideš napolje, ti si zdrav” – uveravao je Ivasović Ivana G. (26), koji je posle pet meseci borbe s metastaziranim rakom želuca, tog 13. marta 2013. godine ležao u bolnici toliko slab da je jedva mogao da drži glavu uspravno. Sledećeg dana mladić je bolnicu napustio ali u mrtvačkom sanduku.

“Rekao je da Ivan izgleda dobro, i da će njegov koktel uz božju pomoć da odradi da potpuno ozdravi”, prisećao se Ivanov otac. Flaše s koktelom sinu su na Institutu za tumore davali kradom jer im je Ivasović rekao da ne govore lekarima za njegovu terapiju tvrdeći da oni to ne bi odobrili. Ivan je tečnost u početku mućkao u ustima kako bi se napravila pena a zatim gutao. Kasnije mu je Ivasović koktel ubrizgavao injekcijom u mišiće. Tvrdio je da će posle uzimanja koktela, Ivan ćelije raka izbaciti povraćanjem ili stolicom.

U bolnici je 19. aprila 2013. godine umro i Vladimir T. (55), kom je Ivasović na sličan način “lečio”  rak debelog creva. Posle njegove smrti  Ivasović je njegovoj sestri vratio 1.200 evra, a za flaše koje su joj ostale posle bratovljeve smrti rekao je da čuva dok za njih ne nađe kupca.

Sašu Š. K. Ivasović je “lečio” od ALS-a, koji mu je dijagnostikovan 2011. godine. Reč je o neizlečivoj bolesti koja s vremenom uzrokuje potpunu nepokretnost, a na kraju nemogućnost gutanja i disanja zbog odumiranja mišića. U periodu od oko pola godine njemu i njegovoj supruzi prodao je 17 boca za 18.700 evra. Kako mu se stanje nije popravljalo, prestali su s da uzimaju koktel.

Za majku Katu M. koja je bolovala od raka grlića maternice ćerka je od Ivasovića nabavila dve flaše koktela. Poštom ih je poslala majci u Slavoniju, ali kada joj je javila da od “leka” nema nikakve koristi, nije ga više naručivala.

Ovog prevaranta, po obrazovanju stomatologa i teologa, koji je zarađivao na tuđoj muci, sud je proglasio krivim i osudio na godinu dana zatvora, ali on neće provesti ni dana iza rešetaka. Ivasoviću je zatvorska kazna zamenjen za sate društveno korisnog rada. On će tako za dan zatvora raditi dva sata. U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 31. marta do 25. novembra 2015. godine.  Odlučujući o kazni sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo što ranije nije osuđivan, i činjenicu da ima petero dece o kojima mora da se stara, kao njegovo narušeno zdravlje.

(Dijaspora.news/24sata.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top