All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

O ulasku Crne Gore u NATO parlament će odlučivati u aprilu

PODGORICA – Crnogorski parlament će tokom aprila raspravljati o ulasku Crne Gore u NATO, najavio je predsednik parlamenta Ivan Brajović i pozvao opoziciju da se vrati u parlament.

Brajović je na državnoj televiziji rekao da će sednica parlamenta biti održana tokom aprila i da će Crna Gora vrlo brzo postati članica NATO.

“Mislim da će se Crna Gora naći na mestu koje joj pripada na narednom NATO samitu. I pored tehničkih stvari, postoji mogućnost da na samitu 25. maja budemo prisutni i zvanično kao članica NATO-a”, rekao je Brajović i dodao da očekuje i proteste protivnika ulaska Crne Gore u NATO.

“Ja očekujem proteste, ali siguran sam da će državni organi Crne Gore učiniti sve da spreče bilo kakvo nasilje. Ja sam među prvim političarima koji su rekli da ovu odluku treba doneti u skupštini. S punim pravom to možemo uraditi u parlamentu, a građani su se o toj temi već izjašnjavali više puta, na izborima, pa i onim 16.oktobra”, kazao je Brajović i ocenio da nema tog pritiska bilo koje sile koja će zaustaviti Crnu Goru na putu ka EU.

Predsednik crnogorskog parlamenta rekao je da mu je cilj da se  opozicioni poslanici vrate u skupštinske klupe.

“Ja mislim da treba da dođu u parlament. U parlamentu možemo razgovarati i o događajima iz 16. oktobra i o svemu drugom, ali ne na ovaj način, kako to bojkotom Skupštine radi opozicija”, poručio je Brajović i primetio da ine je ocenio da opozicija koristi sve privilegije iz poslaničkog statusa, ali ne ispunjavaju obaveze i dolaze na posao.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top