All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

USTAŠE DIVLJAJU u Zagrebu: Traže proterivanje Srba

Skup, koji su u centru Zagreba organizovale organizacije “Žene u domovinskom ratu” i “Koordinacija udruženja proisteklih iz domovinskog rata”, protekao je uz napade na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista, objavljeno je na portalu “Novosti”, glasila SNV-a.

Organizatori su u obraćanju opisivali delovanje “antifašističke JNA i bradatih četnika” 1991. godine, zaključivši da je te godine Hrvatska “videla više hrabrosti nego vekovima unazad”.

Na skupu je rečeno da za zločine nad Hrvatima “niko nije ni uslovno osuđen”, a da se “umesto u zatvor išlo u državna tela”.

Abolirani četnici su pretvoreni u nacionalnu manjinu koja uživa sva prava i privilegije, dok su veterani diskriminisani. Obnovljene su im kuće, vraćena stanarska prava, regulisane penzije i priznat radni staž iz Krajine, imaju prednost pri zapošljavanju u javnim ustanovama“, naveli su organizatori skupa.

Oni su, između ostalog, optužili Pupovca i Stanimirovića za, kako se navodi, “srbovanje po Srbu i jugoslovenske orgije po Jasenovcu“, te osudili postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru, braneći one koji su ih uništavali.

Okupljeni su pevali nacionalističke pesme, među kojima i one Marka Perkovića Tompsona, koji veliča ustaštvo.

Skupu je prisustvovalo stotinjak ljudi, uglavnom starijih, prenose “Novosti”.

PUPOVAC: KAMPANJA MRŽNJE PREMA SRBIMA

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac osudio je antisrpski skup u Zagrebu kao još jedan u nizu kojim se širi kampanja netolerancije, mržnje i vrlo negativnih poruka prema Srbima u Hrvatskoj i njihovim političkim predstavnicima.

“S jedne strane onemogućavaju i sužavaju prostor za rad, a sa druge strane uništavaju ono što je godinama stvarano u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj i što sačinjava pretpostavku za normalan život i delovanje u Hrvatskoj”, rekao je Pupovac za RTS.

(Dijaspora.news/mondo)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top