All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

BIL GEJTS NAJAVIO SVETSKU KATASTROFU: Za manje od godinu dana biće UBIJENO 30 MILIONA LJUDI!

Međunarodna zajednica treba da shvati da se što brže treba pripremiti za moguću svetsku pandemiju, rekao je danas Bil Gejts, osnivač Majkrosofta i filantrop na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu.

Navodeći kao primer epidemiju ebole u zapadnoj Africi 2014-2015, španski grip 1918. godine ili mogućnost pravljenja virusa za “terorističke” svrhe, Gejts je ocenio da je “verovatno” da se dogodi katastrofa na svetskom nivou.

“Bilo da se pojavi u prirodi ili u rukama terorista, epidemiolozi kažu da patogena substanca koja se prenosi u vazduhu i brzo širi može da usmrti 30 miliona ljudi za manje od godinu dana”, rekao je Gejts na godišnjem skupu zvaničnika svetske diplomatije.

“Dosta je verovatno da će svet doživeti takvu jednu epidemiju za 10 do 15 godina. Zato sebe dovodimo u opasnost ako ignorišemo vezu između sanitarne bezbednosti i međunarodne bezbednosti”, rekao je najbogatiji čovek na svetu.

Gejts je pozvao države da investiraju u istraživanje da bi razvili tehnologije kojim može da se proizvede vakcina za nekoliko meseci.

Na kraju je osnivač Majkrosofta pozvao međunarodnu zajednicu da se pripremi za pandemiju istom ozbiljnošću kojom se pripremala za nuklearni napad drugog Drugog svetskog rata.

“Globalna cena pripreme za pandemiju procenjuje se na 3,4 milijardi dolara godišnje. Godišnji gubici koje bi mogla da izazove neka pandemija mogli bi da dostignu 570 milijardi dolara”, rekao je on.

Dijaspora.news/kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top