All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Uhapšen vlasnik Mesne industrije „Čolović“: Umjesto u zatvoru, završio u bolnici

Ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač, potvrdio je da je uhapšen biznismen, Mirko Čolović iz Sokoca i to po naloga tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Mirko Čolović

Foto: Dejan Božić / RAS SrbijaMirko Čolović

– Uprava kriminalističke policije je zajedno sa CJB Istočno Sarajevo pretresla više firmi u vlasništvu Čolovića i izuzeta je određena dokumentacija – rekao je Lukač danas novinarima.

Takođe, tužilaštvo je tražilo privođenje i saslušanje još jedne osobe koja je direktor u firmi, ali su obojica u međuvremenu tražili pomoć lekara, te su odvezeni u bolnicu gde su zadržani, a na njih paze policajci.

Pripadnici MUP RS su dva dana pretresali prostorije Mesne industije “Čolović” u Sokocu čiji je vlasnik Mirko Čolović, koji je i predsednik Opštinskog odbora SNSD u Sokocu.

U MUP je ranije rečeno da su osim Mesne industrije “Čolović” pretresi obavljeni i u Mesnoj industriji “Agroevrotrejd”, kao i klaonica i prerada mesa, a u vezi sa krivičnim delom privrednog kriminaliteta.

Akcija je sprovedena po nalogu Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji vodi istragu protiv nekoliko osoba osumnjičenih za više krivičnih dela.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top