All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Muž zaklao ženu, pa aktivirao bombu! Sin je ranjen, ali je živ! (VIDEO)

Stravična porodična tragedija dogodila se jutros u naselju Paša Bunar u Tuzli kad je H.Z. zaklao suprugu Đ.Z. i aktivirao bombu, u čijoj eksploziji je ranje njihov 20-godišnji sin A.Z.

Bomba je eksplodirala u 7.23 sati, izjavila je za Klix.ba portparolka Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

 

Komšije su ispričale da je muž zaklao suprugu, a potom aktivirao bombu.

Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona i kantonalni tužilac od jutros su ispred stambene zgrade u Paša Bunaru, gde se na četvrtom spratu odvijala ova tragedija. Portparol

“Prema prvim informacijama, najverovatnije je suprug nožem ubio suprugu, a onda je aktivirao bombu i počinio samoubistvo. Od te eksplozivne naprave je povređen i sin”, kaže portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

 

 

“Pacijent A. Z. trenutno se nalazi na obradi u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju. Trenutno je svestan, komunikativan i stabilan”, potvrdila je portparolka Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Dok policajci vrše uviđaj u stanu, komšije u šoku i neverici prepričavaju šta se dogodilo jutros poslije sedam sati. Ljudi pričaju da je porodičnoj tragediji prethodila je svađa supružnika, za koje ističu da su bili izuzetno fine osobe.

 

 

Sead Jogunčić

“Odvezao sam ćerku jutros na autobus, a kada sam se vraćao nazad, čuo sam da je komšija zaklao suprugu, a onda se razneo bombom. Oni su bili jako fini, nikada ne bih rekao da bi to mogao da uradi”, priča komšija Sead Jogunčić i dodaje da je H.Z. radio u jednoj osiguravajućoj kući.

Fatima Ustavdić potvrđuje reči svog komšije i kaže da je porodica bila izuzetno mirna.

 

 

Fatima Ustavdić

“Nikada nikakvih problema s njima nismo imali. Čovjek je bio jako kulturan i fin, uvek se javljao. Deca su odlična bila u školi, a jutros smo se šokirali kada smo čuli šta se dogodilo”, ističe Ustavdićeva.

Više informacija o ovom događaju će biti poznato nakon policijskog uviđaja koji od jutros traje.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Klix.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top