All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ogromne gužve na graničnim prelazima, negde se čeka i po 9 sati!

Na graničnom prelazu Kelebija sa Mađarskom na izlazu iz Srbije teretna motorna vozila danas čekaju 120 minuta, a na prelazu Batrovci sa Hrvatskom čak 540 minuta odnosno devet sati, saopštili su Putevi Srbije.

To javno preduzeće je saopštilo i da je na prelazima Šid, Sot i Ljuba sa Hrvatskom, “na ulazu i izlazu obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila”.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukte je saopštilo da je zbog radova na mostu u Pecki neprohodan putni pravac Pričević-Pecka i da je, zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mojkoviću neprohodan put Krupanj-Grača.

Na državnom putu Valjevo-Karaula saobraćaj je u prekidu zbog poprečenog kamiona na putu, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Stanje na rekama

I dalje ja na snazi redovna odbrana od leda na Dunavu i Savi kao i vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda, Novog Sada i na celom toku Tise.

Ledolomac “Greben” deluje u beogradskom sektoru Dunava između Pupinovog i Pančevačkog mosta dok je brod “Bor” noćas stigao u beogradsku akvatoriju i obavljene su pripreme za isplovljenje ka Hidroelektrni Đerdap 1.

Dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI uplovila su u srpske vode radi urgentnog probijanja ledenog čepa kod Borova sela.

Dodaje se i da je na reci Tisi i dalje na snazi, zbog leda obustava plovidba koja je uvedena 5. januara i to od brana na Tisi do granice sa Mađarskom.

Na kanalima hidro sistema Dunav – Tisa- Dunav je takođe zbog ledostaja, i dalje na snazi obustava plovidbe koja je uvedena dan kasnije.

Dijaspora.news /Beta

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top