All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

UBISTVO U SALCBURGU: Migranti iz Sirije opisali kako su mučili srpskog pevača

Protiv dvojice sirijskih imigranata, starih 19 godina, austrijsko tužilaštvo podiglo je optužnicu za brutalno ubistvo Srbina Aleksandra Markovića (30) u Salcburgu.

Kako pišu austrijski mediji, dvojica imigranata biće optuženi za ubistvo i pljačku, s obzirom na to da je optužnica protiv njih dvojice predata sudu u Salcburgu 14. novembra, prošlog ponedeljka.

Ilustracija, Foto: Printscreen/YouTubeIlustracija, Foto: Printscreen/YouTube

Austrijski mediji prvi put iznose detalje zločina kroz iskaze aktera te kobne pljačke. Tinejdžeri, koji su uhapšeni dve nedelje nakon zločina, u policiji i tužilaštvu rekli su da im nije bila namera da ubiju Markovića već da ga opljačkaju.
Ipak, jedan od dvojice okrivljenih praktično je priznao ubistvo, rekavši da jeste vezao i gušio žrtvu, ali da nije verovao da će Srbin od tog maltretiranja preminuti.

Njegov saučesnik priznao je da je opljačkao stan u koji su upali, ali je negirao da je učestvovao u prebijanju i davljenju žrtve.

Ilustracija, Foto: ShutterstockIlustracija, Foto: Shutterstock

Prema navodima optužnice, okrivljeni su davili Markovića, vezali mu ruke i noge, te ga smestili u kadu. Mučenjem su pokušali da iz njega izvuku pin kod njegove kreditne kartice, sa koje su planirali da povuku novac.
Mučenje je, međutim, bilo smrtonosno po pevača.

Kada su shvatili šta su uradili, Sirijci su deterdžentom i šamponom pokušali da sa kade speru tragove i otiske. Potom su temeljno pretresli stan, i iz njega odneli dragocenosti, ali i najmanje 45 komada odeće, mobilni telefon žrtve i njegovu torbu.

Ilustracija, Foto: APIlustracija, Foto: AP

Prema austrijskom krivičnom zakonu, kazne za ubistvo variraju od 10 godina do doživotnog zatvora, u zavisnosti od okolnosti svakog pojedinačnog slučaja. Sud posebno ocenjuje da li je ubica imao nameru da liši života žrtvu ili je izvršio ubistvo iz nehata, ali i kakve su okolnosti ubistva, odnosno da li je ubistvo bilo posebno brutalno. U ovom slučaju, sud će verovatno uzeti u obzir i godine ubice, zbog čega kazna može biti i blaža.

Ostavili otiske, ispale im isprave

Po izlasku iz stana, Markovićeve komšije spazile su Sirijce. Neopreznost kriminalaca pokazuje i činjenica da su inspektori koji su radili uviđaj na licu mesta pronašli privremenu ispravu jednog od imigranata. On je potom uhapšen u Nemačkoj, a na sebi je nosio odeću koja je pripadala pokojnom Markoviću. Kod uhapšenog je nađen i kontakt drugog migranta, koji je takođe ubrzo uhapšen. Inače, Marković ih je upoznao na železničkoj stanici u Salcburgu.

(Blic/M. Jovićević)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top