All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SRBIN UBIJEN U NEMAČKOJ? Zaključan u kovčeg, pa bačen na dno reke

Nemačka policija apelovala je na javnost da joj pomogne u identifikaciji muškarca čiji je leš pronađen u reci Elbi.

Muškarac srednjih godina zaključan je u metalni kovčeg, pa je bačen na dno reke! Istražitelji sumnjaju da bi mogao biti Srbin!

Kovčeg je pronašao jedan pecaroš 5. jula ove godine u blizini Magdeburga, glavnog grada Saksonije. On je ostao u šoku kada je unutra video raspadnut leš, te je odmah obavestio policiju. Kovčeg je izvađen pomoću vatrogasnih jedinica iz reke, a telo je poslato na obdukciju.

Opis ubijenog

muškarac starosti između 45 i 60 godina
atletski građen
težine oko 75 kilograma
visine oko 180 centimetara
poslednjih 10 godina boravio u Nemačkoj
doselio se iz jugoistočne Evrope
na ruci ima tetovažu „Michaela”

Identitet, međutim i dan-danas nije utvrđen. Forenzičari su utvrdili da je u pitanju muškarac i da je na telu imao povrede, a s obzirom na stanje leša veruju da je ležao da dnu reke nekoliko nedelja. Na levoj ruci uočena je i tetovaža – „Michaela”, ispisana crnim slovima, a urađena je i rekonstrukcija njegovog lica, pa su slike podeljene medijima u nadi da će ga neko prepoznati. U međuvremenu su pročešljane sve prijave o nestalim osobama, ali nijedna zasad ne odgovara muškarcu iz kovčega, pa istražitelji veruju da bi on mogao biti stranac.

Institut za sudsku medicinu u Minhenu analizirao je leš i napravio biohemijsku studiju na osnovu koje je takođe zaključeno da je u pitanju stranac, odnosno da je boravio u Nemačkoj najmanje deset godina, ali da nije poreklom iz centralne Evrope.

Prema istraživanju, pokojnik je do neke 35 godine živeo u jugoistočnoj Evropi, najverovatnije u Srbiji, Rumuniji ili Bugarskoj, pišu nemačke novine i prenose apel policiji i građanima da se jave.

Da li ga prepoznajete?: Fotorobot ubijenog

Da li ga prepoznajete?: Fotorobot ubijenog, Foto: MUP Nemačke

„Možda možete dati ključne tragove za istragu. Čak i ako mislite da vaša saznanja nisu relevantna, ona mogu biti od velikog značaja za policiju. Nemojte se plašiti da nas kontaktirate”, poručila je policija Saksonije.

Metalni kovčeg takođe nije bio od velike pomoći policiji, jer je utvrđeno da je napravljen 1991. godine i da je prodat u velikom broju. Forenzičari su uspeli da utvrde da je kovčeg bačen sa mosta preko Elbe, preko kojeg prolazi autoput koji povezuje Berlin i Minhen, pa je zbog toga i veoma frekventan. Pretpostavlja se da je ubica vozilom dovezao kovčeg do mosta i bacio ga preko ograde pravo u reku.

Alo

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top