All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ubica iz Berlina ŽIVEO KOD SRBINA koji je regrutovao za ISIS!

Nemačka policija izvestila je da je ubica iz Berlina neko vreme stanovao kod Bobana S. (36), Srbina iz Nemačke koji je bio zadužen za regrutovanje džihadista za ISIS. Stoga se sumnja da je Boban S. možda umešan i u teroristički napad na berlinskom sajmu.

 Nemački mediji, citirajući izvore iz policije, navode da je ubica iz Berlina, Tunišanin Anis Amri neko vreme živeo kao podstanar kod Bobana S. koji je u to vreme regrutovao džihadiste u Dortmundu.
 Boban S. je uhapšen u novembru, kada je i priznao da je pripadnik Islamske države.

Zidojče cajtung navodi da se osumnjičeni kretao u krugovima salafističkog propovednika Abu Vale, koji je uhapšen zajedno sa Bobanom S.

Kako je tada opisano, Boban S. bio je zadužen da nove regrute “uči arapski jezik i radikalne islamske norme”.

Anis A. je vozio kamion smrti u Berlinu, tvrdi nemačka policija

Foto: FacebookAnis A. je vozio kamion smrti u Berlinu, tvrdi nemačka policija

Službe i policija dugo su držale u fokusu Bobana S. (36) iz Dortmunda. Još su 10. avgusta pretražili stan tog čoveka za kojeg mediji navode da je “nemački Srbin”, koji ima pasoše obe zemlje. Ponegde piše da je “konvertit”, ali se ne navodi da li je rođen u Nemačkoj ili Srbiji. Dva tima policije konačno su ga uhapsila 8. novembra u sklopu velike akcije protiv glavnih pomagača Islamske države u Nemačkoj. Boban S. je, zajedno sa četvoricom drugih uhapšenih islamista, vrbovao mlade muslimane i pomagao im da stignu do Sirije ili Iraka gde su se pridruživali džihadistima, piše “Dojče vele”.

Tunišanin je bio povezan s mrežom Islamske države u Nemačkoj koju je navodno vodio upravo Abu Vala, kojeg su zvali propovednik bez lica.

Pretpostavlja se da je u julu 2015. godine stigao u Nemačku.

Nemačka policija došla je do novih informacija o ubici iz Berlina nakon detaljnog pretresa kamiona, otkriveni su “vrući tragovi” koji ukazuju na 24-godišnjeg mladića iz Tunisa.

Foto: Facebook

Poternica: Napadač iz Berlina opasan, koristio šest imena

Na poternici za tuniskim državljaninom osumnjičenom za napad na božićnom vašaru u Berlinu navodi se da je naoružan i opasan.

U evropskoj poternici po zahtevu iz Nemačke, koju je dobila agencija Asošijetid pres, navodi se da je koristio šest imena i tri državljanstva.

Za ime Anis Amri je vezano tunisko državljanstvo. On je, medjutim, koristio više varijacija svog imena, kao i egipatsko i libansko državljanstvo.

Ispod sedišta kamiona pronađene su lične isprave, a dokumenta glase na državljanina Tunisa po imenu Anis Amri (24), koji je rođen u gradu Tatavin, prenosi “Špigl”. Prema informacijama koje prenosi RBB, osumnjičeni je povređen, a u kamionu je pronađena njegova DNK.

Akcija policije u Emerihu odložena zbog pravopisne greške

Velika akcija potrage za osumnjičenim za napad na božićni vašar u Berlinu u mestu Emerih na Rajni u pokrajini Severna Rajna Vestfalija je odložena zbog, kako se navodi, greške u pisanju.

Nemački „Velt“ piše da je akcija odložena zbog “greške u pisanju” naloga za pretres, koji zbog toga nije važeći.

Policija je planirala, naime, da pretrese smeštaj za azilante u Emerihu, koji je bio poslednja poznata adresa boravka traženog lica.

Prethodno je dnevnik “Rajniše Post”, preneo da oko 150 policajaca učestvuje u akciji potrage za osumnjicenim za napad na božicni vasar u Berlinu.

Prema ranijim informacijama, tražženi Tunišanin Anis S. bio je prijavljen u smešštaju za azilante u Emerihu.

Nemačka policija je prethodno u Disledorfu pretražžila ššoping centar, poššto je jedan gradanin prijavio da je video tražženog Tuniššanina. Međutim, nakon detaljne pretrage, otkriveno je da je u pitanju lažna uzbuna, s obzirom na to da Amri nije bio u objektu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top