All for Joomla All for Webmasters
Društvo

Trenutak pogibije Srbina i Nemca na raftingu snimljene kamerom, u traganju učestvovalo 120 spasilaca

U akciji spasavanja Srbina (23) i Nemca starog oko 30 godina, koji su se prevrnuli sa čamca na raftingu na reci Salcah, učestvovalo je 120 spasilaca koji su detaljno češljali brzu reku na kojoj je ovakav vid zabave strogo zabranjen. Nakon višečasovne potrage njihova tela su pronađena, a kamera montirana na njihov čamac snimila je trenutak tragedije.

Srbin (23), čiji identitet još nije saopšten, i Nemac star oko 30 godina poginuli su u Austriji na reci Salcah na raftingu u ponedeljak ujutru oko 11 sati, kada se njihov čamac pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima prevrnuo, piše “Krone Cajtung”.

Prema informacijama koje su preneli austrijski mediji, rafting na ovoj reci zabranjen je upravo zbog mogućih opasnosti i njene brzine, o šta su se oglušala dvojica mladića. Da se nešto čudno događa sa njihovim čamcem, primetili su prolaznici koji su odmah pozvali hitne službe.

– Za samo nekoliko minuta, naši čamci za spasavanje su bili na vodi i krenuli smo u potragu za njima. Najveći izazov predstavljalo je to što nismo znali koliko je ljudi bilo na čamcu. U potragu se zbog toga uključilo 120 spasilaca – priča Kristof Turner koji je rukovodio spasilačkim timom za “Salcburg24”.

Beživotna tela mladića ubrzo su pronađena – jedno je plutalo u reci, a drugo je bilo nasukano na peskovitu obalu. Uprkos tome što nisu davali znake života, spasilački medicinski tim pokušao je reanimaciju u svom kombiju, međutim bezuspešno.

Nakon pronalaska njihovih tela, spasilački timovi su nastavili potragu ne znajući da li je još neko bio sa njima u čamcu.

– Potraga je trajala satima. Nismo znali ni putanju kretanja čamca, pa smo pregledali sve delove reke usled čega se potraga odužila. Na kraju smo ustanovili da su samo dva muškarca bila na plovilu – kaže Šluet.

Kamera otkriva uzrok nesreće

Ubrzo je pronađen i čamac kojim su se mladići spuštali niz brzu reku. Spasioci su na njemu pronašli prikačenu kameru na kojoj je zabeležen trenutak prevrtanja čamca. Snimci su poslati policiji, a dalja istraga bi trebalo da razjasni sve okolnosti nesreće.

U potrazi za mladićima učestvovala su i tri helikoptera.

Srbin živeo u Nemačkoj

Iako identiteti poginulih mladića nisu objavljivani, do sada je poznato da je Srbin star 23 godine živeo u Nemačkoj, u mestu Burghauzen. Identitet drugog mladića se još uvek utvrđuje, a na osnovu izgleda zaključuje se da je u tridesetim godinama.

 

 

Dijaspora.news/ALo

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top