All for Joomla All for Webmasters
hronika

ORUŽANI NAPAD NA SRBE U NEMAČKOJ! Albanci ubili Srbina na parkingu, pobegli sa mesta zločina, pa ispred kuće pucali i u drugog SRBINA (FOTO, VIDEO)

Nakon fatalne pucnjave u bavarskom gradu Abensbergu, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih. Tridesetdevetogodišnji Srbin ubijen je na jednom parkiralištu, a drugi je teško povređen na drugom mestu zločina u gradu. Počinioci su se izvesno vreme nalazili u bekstvu.

Prema informacijama BILD-a, dvojica osumnjičenih u oblasti Abensberg uhvaćeni su oko 19:30 sati – gotovo sat i po nakon što je policija primila prvi hitan poziv.

 

 

 

 

Policija je bila raspoređena u velikom kontingentu, a helikopter je kružio iznad grada.

 

 

– U 18.10 policija je obaveštena o hitnom pozivu. Dvojica muškaraca navodno su napala muškarca ispred tržnog centra u Abensbergu. Ispaljeno je nekoliko hitaca. Žrtva je umrla na parkingu. Osumnjičeni su pobegli kolima – rečeno je iz policije.

 

https://twitter.com/THOR200375/status/1179714895945883649

 

Karina Šafer (16) bila je u tržnom centru sa svojim dečkom koji je za nemački BILD dao izjavu:

 

 

„Hteli smo samo da kupimo igricu. Kada smo stigli, mnoštvo policijskih automobila je već stajalo ispred supermarketa. Nastala je panika, niko nije izostavljen.”

 

 

U međuvremenu, na drugom mestu zločina u gradu sa 14.000 stanovnika došlo je do drugog napada.

 

 

Glavni inspektor Tomaško kaže:

 

 

“Oko 30 minuta kasnije stigao je još jedan hitan poziv iz Abensberga. Ispred kuće je upucan drugi muškarac. U smrtnoj je opasnosti. Sumnjamo da su to isti počinioci. Obojica su pobegli kolima. O motivima dela ne možemo reći ništa. 46-godišnji muškarac je teško povređen. Svedoci su mogli da opišu vozilo koje je pobeglo sa mesta nesreće.”

 

 

Pojedini nemački mediji navode da su osumnjičeni Albanci sa Kosova, a obe žrtve su državljani Srbije. Policija pretpostavlja da postoji veza između dva dela. Trenutno nema dokaza da je više ljudi bilo umešano u zločin, rekao je portparol policije.

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Alo)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top