All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Turisti u popularnom hrvatskom letovalištu pili vodu zagađenu FEKALIJAMA: Neki su završili u bolnici sa bolovima u stomaku i plikovima po telu

Veliki skandal trese ovih dana Vodice, i to u špicu turističke sezone kada u ovoj popularnoj turističkoj destinaciji boravi rekordnih 20 hiljada gostiju.

Naime, najelitniji turistički deo Vodica našao se u velikim problemima snabdevanja vodom. Već četvrti dan bez vode je deo ulice Blata i Prvićke, pa je više stotina stranih turista prevremeno napustilo tamošnje brojne vile i apartmane. Naime, pošto je primećeno da je voda iz slavina zamućena i uzet uzorak za analizu, iz šibeničkog Vodovoda stiglo je upozorenje da se voda u ovom delu Vodica, u četrdesetak tamošnjih stambenih objekata i domaćinstva, nikako ne sme koristiti za piće i higijenu, niti u bilo koje druge svrhe.

U međuvremenu je iz šibeničkog Vodovoda došlo i službeno objašnjenje uzroka zagađenja vode.

“Pošto je došlo do promene izgleda, boje i mirisa vode utvrđeno je da je reč o zdravstveno neispravnoj vodi. Izlaskom naših ljudi na teren utvrđeno je da je uzrok zagađenja ilegalna bušotina za navodnjavanje zelene površine koja je instalirana na cevovodu za vreme izgradnje stambene zgrade s devet stanova na adresi Prvićka bb. Nalazi ispitivanja naše kompanije i Zavoda za javno zdravstvo pokazali su da voda nije zdravstveno ispravna, a o tom saznanju korisnici usluga odmah su obavešteni”, navode u Vodovodu.

S obzirom na to da je ilegalnom bušotinom i kontaminacijom počinjeno krivično delo ugrožavanja života i zdravlja ljudi, Vodovod je protiv počinitelja – investitora stambene zgrade, podneo kaznenu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi.

Ogorčeni stanovnici ovog dela Vodica tvrde da su investitori “novopečeni” zamenik gradonačelnik Vodica Stipe Bosotin, čija je građevinska firma bila i izvođač radova i njegov poslovni ortak – građevinski preduzetnik Zoran Josipović, član Gradskog odbora HDZ-a grada Vodica i poslanik Županijske skupštine u prethodnom mandatu. Zanimljivo je, pričaju ovi Vodičani, da je tokom gradnje zgrada u Prvićkoj ulici Stipe Bosotin bio i član NO-a šibeničkog Vodovoda.

(Dijaspora.news/jutarnji list)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top