All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Svedočenje Zoraneve kume: Do detalja opisala POSLEDNJI DAN JELENINOG ŽIVOTA i dala alibi kumu

Kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović i policajac Boris Pucić, koji su juče saslušani u nastavku istrage protiv Zorana Marjanovića, koji se sumnjiči da je u aprilu prošle godine na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu, dali su alibi osumnjičenom i potvrdili njegovu odbranu koju je ranije izneo pred zamenikom tužioca.

Kuma Vukomanović, koja je praktično živela sa Marjanovićima u Borči, u svom iskazu detaljno je govorila o suboti, 2. aprilu, poslednjem danu u životu pokojne Jelene.

SVEDOČILA… VERA VUKOMANOVIĆ, FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Svi zajedno pili kafu

– Došla sam to jutro u kuću Marjanovića, oni su mi kao porodica. Zorica je bila budna, svi ostali su spavali. Sećam se da smo probudile Uroša, jer je tog dana trebalo da polaže vožnju. U međuvremenu je ustao i Vladimir, pa smo on, Zorica i ja pili kafu, a ja sam peglala. Uroš se vratio u 13.10, a znam jer sam slučajno pogledala na sat, bio je srećan jer je položio vožnju. Znam da je ušao u sobu kod oca i pokojne Jelene i da im je rekao da je položio. Tada su i oni ustali, pili smo kafu zajedno i sećam se da je Jelena rekla da dete treba da časti, svi su mu dali pare i Uroš je otišao u kafić da časti društvo – ispričala je Vera Vukomanović.

ODBILI DA SVEDOČE… ZORICA I UROŠ MARJANOVIĆ, FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

KUMA VERA: Sledećeg dana, oko podneva, Vladimir je u hodniku počeo da viče: „Jao ne, jao ne…“

Ubrzo potom, Jelena, Zoran i Jana spremili su se i izašli da prošetaju Janu i da pokojna pevačica ode na trčanje.

– Kada su oni otišli, Zorica me je zamolila da joj skinem neki žulj na nozi, a pošto je to uglavnom radila Jeca, pozvala sam je da je pitam gde stoji nožić. Sada znam da smo taj razgovor vodile u 16.42. Bila je zadihana, razgovor je kratko trajao, rekla mi je da trči i zamolila me da završim ručak koji je ona prethodno stavila da se kuva – ispričala je kuma, koja je, najverovatnije, poslednja razgovarala sa Jelenom, s obzirom na to da se u krivičnoj prijavi navodi da je Jelena ubijena između 16.47 i 17.10.

SVIREPO UBIJENA… JELENA MARJANOVIĆ, FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Nedugo posle razgovora koji su vodile, Vladimir im je sav usplahiren saopštio da ga je zvao Zoran i da je „Jeca nestala“. On i Miloš su, prema njenim rečima, odmah otišli na nasip kod Zorana.

OSUMNJIČEN ZA UBISTVO… ZORAN MARJANOVIĆ, FOTO: DRAGAN KADIĆ

Prema njenom svedočenju, u narednih nekoliko sati nestanak je prijavljen policiji, Uroš se organizovao sa prijateljima, koji su otišli na nasip da pomognu u potrazi, a Zoran je pozvao Janinu vaspitačicu Lenku da pričuva devojčicu.

Devojčica budna celu noć

– Jana je bila veoma uznemirena. Lenka je došla i smirivala je, a kasnije, tek oko pet sati ujutro, uspavala je devojčicu, koja je cele noći bila budna i crtala – ispričala je navodno kuma Marjanovića. Ona se prisetila i da je Zoran jednom u toku noći dolazio kući kako bi policajcima dao šifru Jeleninog Fejsbuk profila.

– Ujutro se uopšte nije vratio kući, direktno je otišao u policiju i tamo je zadržan 48 sati. Sećam se da je tog sledećeg dana, oko podneva ili malo kasnije, Vladimir u hodniku počeo da viče: „Jao ne, jao ne…“ Svi su počeli da plaču. Ja sam ostala sa Janom, devojčica me je pitala zašto plaču, a ja sam joj rekla da se Zoranova mama udarila. Tog trenutka sam zapravo shvatila da je Jelena pronađena mrtva – rekla je kuma.

Drugi svedok, policajac Boris Pucić, potvrdio je da ga je Zoran tog 2. aprila oko 17.30 pozvao i pitao šta da radi „jer je Jelena nestala“.

– Porukom sam mu poslao brojeve telefona. Presvukao sam se, seo u auto i otišao na nasip. Nekoliko puta sam pozivao Jelenu na telefon, koji je zvonio, ali ga ja nisam čuo – ispričao je policajac, koji je opisao kako je te večeri i sam učestvovao u pretrazi po nasipu.

Odbrana

ZADOVOLJNI SMO

Advokat Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića, rekao je za Kurir da je odbrana zadovoljna ispitivanjem svedoka koji su juče saslušani u tužilaštvu. Njegov kolega Aleksandar Zarić dodao je da posle iskaza kume ne dolaze u obzir spekulacije da je Jelena ubijena dan ranije.

– I policajac je svedočio o tome da su pretraživali nasip sa Zoranom, tako da je apsolutno nemoguća priča da je Zoran mogao da izvrši krivično delo za deset minuta i da ne bude krvav, blatnjav i mokar – rekao je Zarić.

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Zorica prećutala odgovor

JESTE LI VI UBILI JELENU?

Uroš i Zorica Marjanović, sin iz prvog braka i majka osumnjičenog Zorana, iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne svedoče u istrazi protiv najbližeg člana porodice. Po izlasku iz tužilaštva, u kom su su kratko zadržali, oni nisu hteli da daju izjave.

– Da li ste vi ubili Jelenu – pitao je jedan novinar Zoricu Marjanović dok je ulazila u taksi, ali je ona samo bez reči zatvorila vrata taksija.

 

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva, Dragan Kadić)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top