All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Vozio je majku (70) za Nemačku. Carinik je rekao starici da izađe iz kola i SKINE GAĆE! (FOTO)

U ranim jutarnjim satima, u utorak, 24. oktobra 2017. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, carinici su u saradnji sa graničnom policijom sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 evra.

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji nemački državljanin turskog porekla. On je vozio “mercedes” nemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima nemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, nemački državljanin.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu, tokom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sedišta, pronađena dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 evra, zamotana u aluminijumsku foliju.

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 evra.

S obzirom da je vozač izjavio da nema nikakve veze sa pronađenim novcem, kao i to da nije znao da njegovi saputnici sa sobom nose toliku sumu neprijavljenih deviza, majci i sinu je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra. Ostatak novca je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Uprava carina neprestano apeluje na putnike da prijave svaku sumu iznad 10.000 evra, kako na izlazu tako i na ulazu u zemlju, što je vidno istaknuto na svim našim graničnim prelazima.

Uprkos tome, putnici svesno ulaze u rizik neprijave novca, iako su informacije o važećim propisima dostupne kako na samim prelazima, tako i na sajtu Uprave carina, u brošurama namenjenim putnicima, ali i preko sredstava javnog informisanja.

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top