All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SRPSKA BANDA PLANIRALA VELIKU PLJAČKU U ISTANBULU? Policija upala u stan, pronašli NAORUŽANJE i duge cevi!

Danijel J., Aleksandar D., Petar S., Bojan V. i Miloš V. privedeni sa velikom količinom naoružanja i opreme u iznajmljenom stanu

Četiri srpska državljanina i jedan iz BiH uhapšeni su u Istanbulu zbog sumnje da su planirali veliku pljačku. Prema pisanju turskih medija, policija je 21. februara na parkingu pronašla oružje, duge cevi i 25 metaka, kao i četiri ručna radija.

Tada su po obeležjima na prtljagu, takođe pronađenom prilikom pretresa, identifikovane osobe koje su potom uhapšene.

Propala akcija

– Ispitan je vlasnik privatnog parkinga na kome je paket nađen, Hakan K. On je naveo da je parking u okviru kuće njegove supruge. Ispričao je da je čuo glasove na parkingu, otišao tamo i zatekao oružje. Međutim, on je naveo da se veoma uplašio i nije smeo da prijavi policiji – preneli su reči izvora iz istrage strani mediji.

On je potvrdio da oružje pripada uhapšenim srpskim državljanima koji su odseli u stanu nedaleko od parkinga.

– Uhapšeni Srbi ušli su u Tursku ranije u februaru, a sumnja se da su planirali veliku pljačku posle koje bi se vratili u Srbiju. Sa Srbima je u timu bio još jedan muškarac, a ostali su identifikovani kao Danijel J., Aleksandar D., Petar S., Bojan V. i Miloš V. Oni su na saslušanju u policiji iskoristili pravo da ne iznose odbranu. Inače, na parkingu su pronađena dva čekića, računar, četiri mobilna telefona, četiri testere, dva odvijača i dva ključa koja pripadaju automobilima marke BMW – pišu mediji.

Pali na granici

Danijel J., Aleksandar D. i Petar S. uhapšeni su u Kadikoju, dok su Bojan V. i Miloš V. pokušali da pobegnu.

– Oni su zaustavljeni na graničnom prelazu Kapikule, dok su bežali iz Turske. Uhapšenom Hakanu K. na teret se stavlja da je bio upućen u namere stranih državljana da izvrše pljačku. Operativni rad na ovom slučaju se i dalje nastavlja – naveli su mediji. U konzulatu Srbije u Istanbulu rečeno je da nema nikoga ko bi mogao da kaže nešto o ovom slučaju.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top