All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Srednjoškolci Nikola i Aleksa spasili mladića iz reke Vrbas

Nikola Vučić i Aleksa Ubović, srednjoškolci iz Banjaluke, u petak su kod Zelenog mosta izvukli mladića iz Vrbasa, prenosi ATV.

– Čim smo videli da se nešto pomera u vodi, krenuli smo na drugu stranu reke – dan nakon svoje “akcije” pričaju ovi hrabri momci.

Nikola, učenik banjalučke muzičke škole, priča – dok su sedili na klupi kod Zelenog mosta, nisu bili sigurni ni da li je čovek u pitanju.

 Kada samo prešli sa druge strane, uverili smo se da je to bio momak, mlađi, od oko 30 godina. Tu smo mu ukazali pomoć, zato što je bio skroz mokar, skinuli smo mu jaknu i utoplili ga, dok nije došla policija i hitna pomoć – rekao je Nikola.

Dvadesetsedmogodišnji B.K. je završio na intenzivnoj nezi. Naime, on se “nasukao” kod teško pristupačnog dela obale iza zgrade “Glasa Srpske”.

Nikola i Aleksa pričaju da je Vrbas bio dosta plitka reka, pa su mladića mogli da izvuku, a da samo malo zagaze u hladnu reku. Kažu da se tresao kada su ga izvukli na obalu, ali da nije progovarao.

– Noge su mu bile u vodi, a gornji deo tela mu je bio na nekom stablu. Skinuli smo sve sa sebe, stavili oko njega, utoplili ga malo – rekao je Aleksa.

Pacijent je zbog hipotermije završio na Paprikovcu. U Univerzitetsko-kliničkom centru kažu da je trenutno u stabilnom stanju, ali je zadržan na intenzivnoj, prenosi ATV.

Kako je mladić koji se zamalo utopio završio u Vrbasu usred jeseni, i koliko je bio u vodi – ne zna se. Iz policije su samo kratko rekli da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela.

dijaspora.news/aTV

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top