All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Bosanac je otišao u Ameriku trbuhom za kruhom, a vratili su ga u sanduku!

U naselju Moševac nedaleko od Maglaja, na groblju Potkujnica, juče je sahranjen Enis Mrvoljak (49), koji je ubijen 18. oktobra u pucnjavi koja se dogodila u poslovnom parku na severoistoku američke savezne države Merilend. Osim njega ubijeni su i Bajaršaikan Tudev (53) i Hoze Hidalgo Romero (34).

Sahranu nesrećnom čoveku predvodio je Selim ef. Muminović, sveštenik naselja Misurići.

– Kada čovek ode iz svoje kuće da zarađuje za svoj život i svoju porodicu, da ne bude drugima na teretu, sve je na Alahovom putu dok se ne vrati kući. I naš Enis je otišao u Ameriku da zarađuje, ali vratio se u sanduku – rekao je ef. Muminović obraćajući se članovima ožalošćene porodice i prijateljima.

Meštani Moševca i sela Ravna, odakle je Enis rodom, za njega imaju samo reči hvale. Pamte ga kao dobrog čoveka, omiljenog u društvu, uvek spremnog da pomogne svima.

Enis i supruga Ramiza pre 16 godina otišli su za boljim životom u SAD. Ramiza se vratila nakon 10 godina, a Enis je ostao. Dolazio je redovno na godišnji odmor u Bosnu i Hercegovinu, a i Ramiza je često išla kod njega, pričaju njihovi prijatelji.

Glavna ulica u Anapolisu, prestonici američke savezne države Merilend. Foto: Wikimedia Commons/high limitzz

Hasan Delić je Enisa poslednji put video pre pola godina.

– Dobar čovek je bio, prijatan. Velika je tragedija što je umro mlad i na tragičan način – priča Hasan za avaz.ba.

U kući porodice Mrvoljak okupili su se Enisova braća Aljo i Ferid i sestre Zehnira, Paša, Ferida i Zulejha. Od tuge za Enisom nisu imali snage govoriti.

– Tuga teška i preteška – kratko je rekao Enisov stariji brat Aljo.

Enis i njegova supruga Ramiza u naselju Poljice nedaleko od Maglaja sagradili su i veliku kuću. Nisu imali dece, pa su se posvetili jedno drugom. Nekoliko sati pre tragedije Enis je nazvao Ramizu da proveri da li joj stigao novac koji joj je poslao kako bi platila registraciju automobila. Tada su se i čuli poslednji put.

Pucnjava u Merilendu dogodila se kada se napadač Radi Prins (37) ušetao na parking firme s pištoljem i upucao pet radnika. Svi ubijeni bili su zaposleni u kompaniji “Advanced Granite Solutions”, kao i ubica. Prins je uhapšen istog dana u mestu Glazgov nakon što je pokušao da pobegne. Prins je u pucnjavi ranio još dva radnika kompanije.

(Avaz.ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top