All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Srbin sa Interpolove potjernice tuži američke policajce zbog nelegalnog privođenja

Aleksandar Stepanović Cvrle (44), kog je Interpol tražio zbog ubistva Miroslava Jovanovića (30) u decembru 2007. godine, tužio je američke policajce zbog nelegalnog privođenja.

Stepanović je srpskoj javnosti poznat kao jedan od osumnjičenih za pomenuto ubistvo Jovanovića, ranije osuđivanog za nasilništva i člana obezbeđenja jednog političara. To ubistvo dogodilo se u beogradskom restoranu “Užice” na Autokomandi. Prema podacima iz istrage, ubistvo se dogodilo na proslavi koju je jedan od pripadnika beogradskog podzemlja organizovao u čast rođenja sina.

UBISTVO

Cvrle, za kog se verovalo da je sedeo za stolom sa Vladimirom Bijelićem (25), čašćavao je pićima Jovanovića i zauzvrat primao pića koja je ovaj slao. Rasprava je buknula iznenadno: Jovanović je upucao Bijelića, a zatim je i sam upucan od strane, kako se verovalo, Stepanovića. Policija je iste večeri u lokalu zatekla i biznismena Srđana Adžemovića, nekadašnjeg pripadnika obezbeđenja Velimira Velje Ilića, lidera Nove Srbije. Utvrđeno je da Adžem, međutim, nije imao veze sa pucnjavom. Srpski MUP, a potom i Interpol, raspisali su poternicu za Cvrletom, koji je nestao iz zemlje. Ipak, u aprilu 2012. godine, nakon početka suđenja, utvrđeno je da su Bijelić i Jovanović pucali jedan u drugog, pa je Stepanović oslobođen.

ŽURKA

Nepunih pet godina nakon ubistva, incident koji se dogodio u američkom gradu Napulju u državi Floridi ponovo je smestio Cvrleta u žižu javnosti. Naime, u maju 2012. godine, stanari zgrade u Ulici Bejfront Plejs požalili su se policiji da se u ranim jutarnjim satima iz stana njihovih komšija čuje nesnosna buka. Te komšije bili su Stepanović, njegova devojka Monika Mozolicova (37) i njena rođaka Ivana Kavaja (44), koji su organizovali žurku.

Poziv je primio pozornik Kajl Bredšou, mladi policajac koji je bio tek nešto manje od godinu dana u službi. Ono što se dogodilo potom predmet je suđenja koje traje od 2014. godine, i do sada je poreske obveznike koštalo 440.000 dolara. U susret novom ročištu na suđenju Bredšou po tužbi Mozolicove i Kavaje, lokalni medij “Naples News” objavio je izvode iz brojnih zapisnika sa uviđaja prezentovanih do sada na suđenju.

BATINE

Prema tim dokumentima, Bredšou je u stan ušao kroz otvorena vrata, nakon čega je zatražio od stanara da utišaju muziku. Kad su oni to odbili, pozornik je pojurio Moniku u spavaću sobu njene kćerke, gde joj je, prema njenim rečima, udarao glavu o prozor i naneo joj vidne povrede. Za to vreme, njegov kolega Majkl O’Rajli oborio je Cvrleta na pod elektro šokerom, stavio mu lisice, a onda ga je, vezanog, Bredšo ponovo prodrmao strujom.

– Pao sam na pod i pretukli su me. Dok sam ležao opet su me opekli elektro šokerom. Bredšo je odbio da mi pruži medicinsku pomoć. Kad sam rekao da želim u bolnicu rekao mi je: “Je.eno ućuti, je.eno strano go.no” – rekao je Stepanović pred sudom. Istovremeno, privedeni su i Anamarija Mirić (37) i Milan Uzunović (30), koji je tajno napravio audio snimak incidenta.

POSLEDICE

Bredšou je priznao da je koristio nelegalne mere prilikom hapšenja, ali je isto tako rekao da je bio uveren da hapsi, između ostalog, čoveka kog potražuje Interpol. Američka policija, međutim, nije znala da je ova poternica ranije bila povučena. Uz to, policija nije istraživala incident, već je policajce odlikovala zbog iskazane hrabrosti. Tužba protiv Cvrleta za opiranje hapšenju odbačena je 2013. godine, ali su on, Ivana i Monika osuđeni zbog narušavanja javnog reda i mira na uslovnu kaznu. Bredšou je pre podnošenja tužbe napustio policiju.

Izbačeni iz stana

Mozolicova, kavaja i Cvrle odlučili su se da godine najpre grad Napulju, a zatim i Bredšou zbog toga što su medijimao objavili da se za Stepanovićem traga – iako je poternica bila ukinuta – kao i zbog nelegalnog hapšenja. Zbog toga su, tvrde oštećeni, pretrpeli finansijsku štetu, a i stanodavac ih je izbacio iz stana.

(Dijaspora.news/blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top