All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Drugi dan protesta: Majke ušle u Vladu

Predstavnice majki su nešto oko 10:45 časova ušle u Vladu da vide ko može da ih primi od nadležnih.

Savković je predložila majkama da uđu jedna po jedna u Vladu i da sa ličnim kartama podnesu zahtev za prijem povodom protesta zbog smanjenja naknada za decu.

Nekoliko stotina majki ponovo je ispred zgrade Vlade na skupu. Predstavnica majki Željka Savković poručuje da im naknade pripadaju po zakonu i da neće dozvoliti smanjenje.

“Izborićemo se svim pravnim sredstvima a da je sreće, Ustavni sud bi već doneo odluku. Šta čekaju i šta misle? Ići ćemo od kuće do kuće i tražiti od svake majke potpis i sa spiskom ćemo doći kod zgrade Vlade”, rekla je Savković.

Jedan broj majki, korisnica nadoknada za troje i više dece, koje su juče protestovale zbog njihovog smanjena, prenoćile su ispred Vlade Crne Gore.

One su nezadovoljne time što je premijer Duško Marković prihvatio da se sastane sa njihovim predstavnicama ali tek “naredne sedmice”.

“Vlada je spremna na socijalni dijalog sa majkama o svim aspektima ovog problema, kako bi se pronašla prihvatljiva i održiva rješenja”, saopšteno je Televiziji Crne Gore u Vladi.

Majke su poručile da će istrajati u svojim zahtevima.

Jake policijske snage i dalje obezbeđuju ulaz u Vladu.

“Dobro jutro, majke drage, imate li danas snage”, pozdravila ih je organizatorka protesta Željka Savković i saopštila da čekaju Markovića “da mu požele dobro jutro”.

(Dijaspora,news/mondo)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top