All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

SRBI PATENTIRALI, HRVATI KORISTE: Otkriven jeziv metod pljačke bankomata pred kojim je POLICIJA NEMOĆNA (VIDEO)

Talas neverovatnih pljački bankomata pogodio je Hrvatsku proteklih nedelja, pa se postavlja pitanje po čemu su ovi uređaji odjednom postali zanimljivi kriminalcima iz susedne države.

Pljačke banknata, da se razumemo, nisu nikakva novost, ali ovde upada u oču upravo njihova učestalost. Danas su tako na meti kriminalaca bila četiri bankomata u Rijeci u jednom tržnom centru. I pored oštećenja kriminalci nisu uspeli da dođu do plena.

 

Više uspeha imali su počinioci pljačke bankmata Privredne banke na riječkoj Gornjoj Vežici, koji se nalazio u tamošnjoj robnoj kući, a koja se desila juče.

 

Krajem marta Karlovčane koji stanuju u naselju Dubovec nešto pre tri sata ujutru probudila je snažna eksplozija. Razbojnici su gasom napunili bankomat i na taj način ga razneli a sve su snimile nadzorne kamere.

Upravo ova poslednja pljačka pokazuje metod koji su Srbi i Čilesnci patentirali i uspešno koristili širom Južne Amerike. Toliko uspešno da su na lice mesta došli pripadnici nemačke policije, kao zemlje u kojoj su pored Španije nedavno bankomati opljačkani ovom metodom.

 

Pitanje je dana kada će se ovaj metod pljačke proširiti po ostatku Evrope. Pripadnici nemačke policije nalaze se u Čileu kako bi na licu mesta s kolegama proučili tehnike pljačke i zaštitu bankomata.

Na osnovu sigurnosnih kamera, čileanska policija je utvrdila da pljačkaši koriste boce s kiseonikom kojim pune bankomat. Kako je kiseonik gas bez mirisa i ukusa, ali neophodan za sagorevanje, u dodiru s drugim zapaljivim gasovima iz brenera izaziva eksploziju.

 

Kada napune bankomat kiseonikom, dovoljna je samo varnica koja u dodiru s gasom bukvalno razne kućište bankomata. Gvozdene kutije u kojima se nalazi novac su netaknute i lopovima je olakšana krađa i bekstvo s lica mesta.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top