All for Joomla All for Webmasters
Društvo

ŠOK! OTKRIVENO 30 PITBULOVA I STAFORDA! Na dunavskom ostrvu muče ih glađu, pa ih vode u KRVOLOČNE BORBE! STRAVIČNI PRIZORI! (FOTO)

Na jednom malom ostrvu na Dunavu uslikani su opasni psi koje najverovatnije pripremaju za borbe. Rečna policija je reagovala nakon prijave, i nađeno je oko 30 pitbulova i staforda.

Opasni psi na ovom ostrvu otkriveni su i godinu dana ranije, a tada su psi bili vezani lancima od 10 metara.

Foto:Printscreen RTS

Vladimir Terzin, doktor veterinarske medicine, objašnjava surovost treninga kojim se ovi psi uvode u svet borbi.

“Tu se ti psi izgladne. Onda se dovode neki slabiji psi koje oni napadaju, jednostavno da bi oni osetili tu agresiju, krv i to sve skupa, taj neki ubilački nagon. Ta neka agresija kod njih provocira na jedan način”, navodi on.

Obračuni pasda sa ubilačkim instiktom organizuju se na periferiji grada, za iznos od nekoliko desetina hiljada evra. Posle surove borbe rane se saniraju u hiruškoj sali, a više od 80 odsto pasa ugine.

Foto:Printscreen RTS

“To su povrede abdomena pre svega, unutrašnjih organa, prelomi ekstremiteta i tu je oporavak vrlo težak i veoma spor. Sa druge strane, imamo informaciju da se ti psi, teško povređeni, jednostavno ni ne leče, nego se odmah eutanaziraju, “, kaže Terzin.

Foto:Printscreen RTS

Borbe životinja se u Srbiji od 2009. tretiraju kao krivično delo za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora, kao i novčane kazne. Međutim, teško je ući u trag ljudima koji ih organizuju! Borbe pasa ilegalno se održavaju u tajnim krugovima, a sume novca koje se u tim borbama obrću idu od hiljadu dinara, pa do više desetina hiljada evra! U jednoj borbi u okolini Beograda dobitak je bio čak 100.000 evra.

Dijaspora.news/Kurir.rs/RTS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top