All for Joomla All for Webmasters
Vesti

KECELJA I NJEGOŠU Aktivistkinje za prava žena danas u centru grada u PROTESTNOM MARŠU

Aktivistkinje organizacija za prava žena okupile su se danas, povodom 8. marta, na protestnom maršu u centru Beograda. Žene, ali i muškarci među njima, krenuli su u šetnju sa platoa ispred Filozofskog fakulteta, gde su prethodno pojedine aktivistkinje okačile i kecelju oko spomenika Njegošu sa porukom “Podržavam ženski štrajk”.

Protest se, kako su naveli okupljeni, održava da bi se skrenula pažnja na potrebu za “pravedno plaćenim radom, zdravljem i znanjem”, a aktivistkinje nose i parole “Pravda za Mariju Lukić”, “Ženska ljutnja, a ne ćutnja”, “Ni suvišne, ni poslušne, buntovne i slobodne”…

FOTO: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Kolona je predvođena bubnjarkama i bubnjarima, a ruta protestnog marša je od Vasine, preko Kolarčeve, Terazija, ulica Kralja Milana i Kneza Miloša, do Nemanjine, preko Slavije i Birčaninove do Centra za kulturnu dekontaminaciju.

FOTO: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Kecelje slične ovoj koja je danas “privezana” spomeniku Petru Petroviću Njegošu na platou osvanule su prethodnih dana i na drugim spomenicima u gradu, među kojima i Nikoli Tesli, Borislavu Pekiću, patrijarhu Pavlu, ali sa natpisima “Abortus je žensko pravo”. Ovaj potez, kojim je najavljen današnji protestni marš, podelio je javnost.

Današnji skup obezbeđuje policija, a značajnijih promena u saobraćaju nema.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top