All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Slovenci koji su napravili mačka za kojim je POLUDEO SVET, postali su NAJBOGATIJI NA BALKANU

Najbogatiji Slovenci, bračni par Iza i Samo Login, prodali su svoj udeo u kompaniji Outfit 7 koja je zaslužna za planetarnu hit aplikaciju Talking Tom. Slovenci su svoj udeo u kompaniji prodali Kinezima za milijardu evra.

Loginovi su svoj udeo prodali kineskoj kompaniji “Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co.”, koja je već ranije bila zainteresovana za preuzimanje.

 Cena kompanije po deonici bila je 100 evra, pa je vrednost cele kompanije oko milijardu evra.

Poređenja radi, prema Forbesovoj listi najbogatijih, vlasnik Agrokora Ivica Todorić “težak” je 430 miliona evra.

Kompanija Outfit7 osnovana je 2009. godine, sedište je u Londonu, a ima 14 ćerka kompanija, u Sloveniji, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini, SAD-u i Kipru.

Talking Tom and Friends, njihova je najpopularnija aplikacija.  Animirani mačak Tom ponavlja ono što korisnik kaže, a postoje i druge verzije ove igre u kojem korisnici sastavljaju slagalicu i vode likove kroz prepreke.

Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan

Ova aplikacija ima pet milijardi preuzimanja i 300 miliona aktivnih korisnika mesečno. Outfit7 na svojim YouTube kanalima ima devet miliona pretplatnika, a njihov sadržaj prikazan je preko devet milijardi puta.

Kompanija ima oko 120 deoničara, od kojih je nekoliko na listi 100 najbogatijih Slovenaca. Outfit7 poznat je po izdašnim dividendama, pa je tako 2015. godine vlasnicima isplaćeno 74 miliona evra, a godinu ranije oko 40 miliona evra.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top