All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

SLAVONIJA SE DIGLA NA NOGE: Zgroženi roditelji se pobunili zbog zadatka na ćirilici, ali su prevideli jednu bitnu stvar

Učiteljica u osnovnoj školi u Pleternici u Slavoniji podelila je učenicima prvog razreda radne zadatke iz matematike koji su bili napisani na ćirilici, a ovaj “incident u malom slavonskom mestu izazvao je buru među ogorčenim roditeljima koji su odmah kontaktirali direktora škole i gradonačelnicu Pleternice”, navode tamošnji mediji.

Hrvatski portal Indeks piše da je “ne baveći se nivoom koncentracije učiteljice koja nije primetila kojim pismom su pisani podeljeni zadaci, neobično koliko je samo spominjanje ćirilice u školi uznemirio pleterničke duhove”.

Navodi se da se “takođe, čini da niko nije proverio o kojem jeziku se radi – naime, zadaci su napisani na bugarskom”.

“Zabrinuta sam i pitam se kontroliše li direktor dobro školu kad se u njoj događaju takvi propusti. Zabrinuta sam kao gradonačelnica i kao roditelj. Dete mi pohađa jednu od područnih škola”, kazala je “zabrinuta” gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić iz HDZ-a.

Direktor škole Hrvoje Galić rekao je da je “dobio poziv od Županije”.

“Mislim da je reč o nesporazumu. Reč je o dodatnim zadacima. Ne radi se o domaćem zadatku ni o pitanjima. Učiteljica ih je na brzinu izvukla iz računara, odštampala, ne gledajući uopšte tekst”, naveo je Galić.

On je pojasnio da se “ne radi o zadacima, već o uputstvima”.

“Iskreno rečeno, čitam ćirilicu, ali ovo ne znam da pročitam. Reč je o bezveznom i glupom nesporazumu”, ispričao je direktor škole.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top